RÀNQUING GASTRONÒMIC

De tapes al "pitjor restaurant de Barcelona"

Els usuaris de TripAdvisor castiguen aquest local per la baixa qualitat de la carta i del servei

vvargas38292526 barcelona  04 05 2017 tema sobre la dictadura del tripadviso170505171616

vvargas38292526 barcelona 04 05 2017 tema sobre la dictadura del tripadviso170505171616 / FERRAN SENDRA

2
Es llegeix en minuts
VÍCTOR VARGAS LLAMAS / BARCELONA

Una oliva laminada i amb pinyol inclòs és l’exòtic reclam que il·lustra la proposta d’El Rincón de Manolo a Trip Advisor, on comparteix ex aequo amb un grapat de restaurants el dubtós honor de ser el fanalet vermell de la classificació gastronòmica de Barcelona. La sorprenent elecció gràfica té a veure amb l’últim dels comentaris que ha rebut el local, d’un tal Juan Jesús C.: «La cervesa que em van posar estava caducada i la maionesa també, i tot i que ens els van canviar, ja vas amb quatre ulls. (...) Els ingredients venen d’un altre costat i als dos entrepans, les olives les tallen però et deixen el pinyol a dins l’entrepà. (...) Ni hi seieu», exposa el frustrat client.

 

¿Qui va dir por? Anem fins allà per degustar les seves propostes i concedir-los el benefici del dubte. Això de 'rincón' s’entén per les diminutes dimensions del local, fosc i amb nombrosos trastos amuntegats a les quatre tauletes. Uns retalls de fantasma i una carbassa de Halloween componen la dubtosa decoració amb què es topa el client a l’entrar al local, i encoratgen les sospites d’una experiència del tot inoblidable. Demanem al cambrer per la delikatessen de la casa, i ens proposa unes braves, «molt casolanes», com assegura sense rubor mentre ressona la dringadissa de les patates congelades al caure de la bossa al plat.

Declinem la proposta de salsa picant i demanem maionesa i cervesa per comprovar que són aptes per al consum. La fregidora es va escalfant alhora que una intensa olor de fregit s’apodera de l’entorn. Des de la barra s’aprecia una planxa amb un aspecte decent, però la cistella de la fregidora i el forn per a pizzes presenten suficients restes d’origen inclassificable per garantir que el plat final comptarà amb diversos ingredients que no figuren a la carta.

Notícies relacionades

Aprofitem per visitar el lavabo, amb una imatge digna. Al tornar, l’educat cambrer ens brinda una generosa ració de braves, amb aspecte daurat i força desitjables. Coberteria i parament impol·luts. L’origen congelat del producte queda clar al clavar-hi mossegada i percebre una textura semiglaçada al nucli de les patates.

El logo del portal

Li expliquem al cambrer el propòsit de la visita i admet que la majoria de clients són turistes i gairebé no presta interès per les preguntes sobre TripAdvisor, el logo del qual, sorprenentment, llueix a la porta. Ni rastre de clients en els 50 minuts d’estada al lloc. L’únic ésser viu que arriba és un escarabat que fa la seva aparició estel·lar sobre la barra. L’hi fem notar al cambrer i ens replica amb una resposta tan exòtica com la foto de l’oliva laminada: «D’acord, hi pot haver escarabats, però no es preocupi perquè la nostra cervesa no està caducada».