Sentir-se com Justin Bieber durant 15 segons

L'aplicació Musical.ly s'està implantant amb força entre els joves

icoy37693815 musically sant esteve

icoy37693815 musically sant esteve

1
Es llegeix en minuts
PAULA MORI / BARCELONA

Tot i que per a alguns pares encara és un misteri, entre els adolescents Musical.ly arrasa.

CLAUS DE L'ÈXIT

¿Per què enganxa tant? Per una combinació guanyadora: la possibilitat de posar les cançons de moda per ballar-les durant el vídeo i la senzillesa a l’hora d’editar-lo. Un funcionament bàsic i a la vegada entretingut. «El que més m’agrada són les cançons. Pots escollir la que tu vulguis, els temes més famosos, i gravar-te ballant-los», diu Luz Maria Fernández, usuària de l’aplicació.

A hores d’ara, són pocs els adolescents que no coneixen la seva existència, però ¿com la van descobrir? Molts coincideixen que va ser gràcies a Instagram. «A mitjans de l’any passat, vaig veure que tothom començava a pujar vídeos ballant i fent play-back a Instagram i em va picar la curiositat», explica Paula Dueñas, que afegeix que el que li va cridar més l’atenció va ser que no coneixia «cap xarxa social així, és molt original».

DESCOBRINT L'APP

Els joves estan d’acord que l’aplicació és divertida i fàcil de fer servir. A més a més, el fet de poder anar visitant perfils fa que acostumin a passar més de mitja hora utilitzant-la. «Per fer un vídeo trigo poquet, només uns minuts. Però quan em poso a veure els de l’altra gent m’hi puc estar més de mitja hora», confessa Nihad Elanjafi.

Notícies relacionades

Tot i això, només amb Musical.ly no en tenen prou. Per aconseguir més difusió, la majoria s’aprofita d’Instagram. Andrea Dueñas ho explica: «Amb l’aplicació no  en tinc prou. Entro a Instagram per veure’n més. Hi ha comptes que només pugen vídeos de Musical.ly i així agafo idees per als meus».

LA XARXA SOCIAL SE'LS QUEDA CURTA

Amb el temps es veurà si Musical.ly continua creixent i es converteix en una gran xarxa social com Instagram, o es queda en una moda passatgera. El que és clar és que ara l’aplicació causa furor entre els joves, que poden sentir-se Justin Bieber Ariana Grande durant 15 segons, i cada vegada són més els que la tenen als seus smartphones.