AMB CUSTÒDIA POLICIAL

El fiscal investiga si l'autobús trànsfob ha incorregut en un delicte d'odi

El vehicle de l'associació Fes-te Sentir segueix retingut a la capital fins que es pronunciï la fiscalia

La plataforma assegura que traurà el bus i l'exhibirà a Cibeles

jgblanco37500353 gra257  coslada  c a  de madrid   01 03 2017   autob s de la170301144542

jgblanco37500353 gra257 coslada c a de madrid 01 03 2017 autob s de la170301144542 / Fernando Villar

2
Es llegeix en minuts

La Fiscalia de Madrid ha acordat incoar diligències d'investigació sobre l'autobús contra menors transsexuals posat en marxa per la plataforma HazteOir.org per la possible comissió de delictes d'odi recollits a l'article 510 del Codi Penal, han informat fonts fiscals.

Així consta en un decret firmat pel fiscal superior de la Comunitat de Madrid, Jesús Caballero Klink, després que ahir la Delegació de Govern demanés informació sobre la tipificació delictiva a l'Advocacia de l'Estat i remetés una denúncia contra la campanya de la citada plataforma ultracatòlica.

En aquest sentit, ha assenyalat que en la citada circulació d'un autobús contractat "apareix una llegenda que podria ser constitutiva d'un delicte de l'article 510 de discurs d'odi del Codi Penal".

"En vista del seu contingut i de conformitat amb el que disposa l'article 5è del vigent Estatut del Ministeri Fiscal, s'acorda la incoació de la corresponent diligència d'investigació i la seva remissió urgent a la secció de delictes d'odi de la Fiscalia Provincial de Madrid", recull el decret.

Afegeix que la remissió es produeix per a la incoació i la instrucció de les corresponents diligències d'investigació i, si escau, s'instin les mesures legals oportunes per a la cessació de la conducció presumptament delictiva".

L'autobús de la plataforma ultracatòlica segueix immobilitzat en una nau de Madrid amb custòdia de la Policia Municipal a l'espera que la fiscalia es pronunciï sobre un possible delicte de LGTBIfòbia. Tot i això, la plataforma ha assegurat que traurà el vehicle i l'exhibirà a Cibeles.

Fonts municipals han informat aquest matí que l'autobús segueix custodiat a la cotxera on va ser portat pels responsables de Fes-te Sentir, després que ahir a la tarda la Policia Municipal el retingués al·legant que incomplia l'ordenança de publicitat, que "prohibeix la publicitat en qualsevol tipus de vehicle o remolc, en circulació o estacionat, excepte la que es faci als vehicles destinats al transport públic".

VALÈNCIA ANUNCIA EL VETO

Notícies relacionades

Les fonts han assegurat a Efe que no es permetrà sortir de la nau a aquest autobús, que avui tenia previst dirigir-se cap a València. La regidora de Protecció Ciutadana a l'Ajuntament de València, Anaïs Menguzzato, ha anunciat aquest dimecres que la Policia Local impedirà l'entrada a la ciutat de l'autobús. La ruta el portaria divendres fins a Barcelona i l'Hospitalet, on les alcaldesses, Ada Colau i Núria Marín, respectivament, també hi han mostrat el seu rebuig.

El delegat de Salut, Seguretat i Emergències, Javier Barbero, va assegurar ahir que l'ajuntament denunciaria davant la fiscalia l'existència d'aquest autobús, que pretén recórrer tot Espanya amb lemes com 'Que no t'enganyin', 'Si neixes home, ets home' o 'Si ets dona, seguiràs sent-ho'. La Policia Municipal també va intervenir els continguts publicitaris que la Unitat de Gestió de la Diversitat va considerar "LGTBIfòbics".