Uber obre una investigació arran d'una denúncia per assetjament sexual a l'empresa

Una exenginyera diu que la companyia va ignorar informes repetits sobre actuacions d'alts càrrecs

jgblanco32452696 file   in this tuesday  dec  16  2014 file photo  a man leav170220100847

jgblanco32452696 file in this tuesday dec 16 2014 file photo a man leav170220100847 / Eric Risberg

1
Es llegeix en minuts

El cap fundador d'Uber, Travis Kalanick, ha anunciat l'obertura d'una "investigació urgent" arran de les acusacions d'una exempleada que va dir haver sigut assetjada sexualment i que ha denunciat sexisme en el negoci.

L'exenginyera d'Uber Susan Fowler, juntament amb altres exempleades, van denunciar la companyia per pràctiques sexistes, i van assenyalar que els gerents superiors i de recursos humans les assetjaven des “del primer dia”. Les denúncies es van fer al blog de l'exenginyera, on explicava que els gerents enviaven missatges a través del xat de l'empresa, on eren assetjades directament. Asseguren que al denunciar-ho a Uber, els empleats van ser encoberts amb l'excusa que era un “alt càrrec”.

Segons relata en el seu escrit, després de les seves primeres denúncies, Uber li va donar a Fowler i a les altres denunciants l'opció de continuar treballant per a ells, amb el mateix gerent que les havia assetjat, o ser transferides a un altre departament. L'exenginyera assegura que l'home no va ser castigat amb l'argument que era la seva "primera ofensa" i que va mostrar "alt rendiment".

Notícies relacionades

Després d'aquesta denúncia, el director executiu d'Uber Technologies Inc ha ordenat una "investigació urgent". "El que ella descriu és abominable i en contra de tot el que Uber defensa i creu", va afirmar Travis Kalanick a Twitter diumenge en resposta al missatge de Fowler, i va assegurar que havia donat instruccions a la nova directora de recursos humans de la companyia, Liane Hornsey, perquè portés a terme una investigació urgent.

El sector de la tecnologia dels Estats Units és criticat regularment pel seu sexisme.