EL DRAMA DE LA IMMIGRACIÓ

Més de 300 immigrants entren a Ceuta en un nou salt massiu que ha deixat 11 ferits

L'entrada es produeix després que divendres hi accedissin 500

Ha sigut el segon salt massiu que es produeix a la tanca en menys de 72 hores. / periodico

1
Es llegeix en minuts

Uns 350 immigrants subsaharians, segons les primeres dades aportades pel servei d'Emergències 112, han entrat aquest dilluns a Ceuta en un nou assalt massiu a la tanca fronterera que separa la ciutat del Marroc.

L'Equip de Resposta Immediata d'Emergències (ERIE) de la Creu Roja està atenent aquestes persones, 11 de les quals han hagut de ser traslladades a l'Hospital Universitari de la ciutat autònoma, vuit amb ferides de diferent consideració i tres amb possibles fractures.

El salt a la tanca s'ha produït poc abans de les quatre de la matinada, segons han indicat a Efe fonts policials, en una matinada amb fort vent de llevant i intenses pluges a la ciutat autònoma, i pocs dies després de l'última entrada, produïda divendres passat, en què hi van arribar a accedir 498 persones.

Les condicions climatològiques, segons les mateixes fonts, fa que sigui molt difícil controlar tecnològicament el perímetre fronterer, ja que les alarmes salten constantment activades pel fort vent i és complicat determinar si s'activen en algun punt per l'actuació dels immigrants.

Inicialment la Creu Roja ha atès uns 300 immigrants i poc després, cap a les cinc de la matinada, 50 subsaharians més, segons fonts militars, han arribat al Centre d'Estada Temporal d'Immigrants (CETI) per carretera.

Això fa pensar que els immigrants podrien haver entrat per dos punts diferents de la tanca fronterera o bé per la mateixa zona, però en dos grups diferents.

Onze dels subsaharians han sigut traslladats a l'hospital, tres amb fractures i vuit amb ferides i contusions. Al servei d'urgències, Efe ha pogut comprovar que un d'ells tenia un embenat amb un ull totalment cobert i un altre era traslladat en cadira de rodes al no poder caminar pels seus propis mitjans.

Notícies relacionades

Donada la intensitat del vent i les pluges que cauen a Ceuta, els més de 300 immigrants estan sent atesos dins del CETI per ser identificats.

Amb aquests jasón més de 800 els immigrants que han accedit a Ceuta des de divendres passat i el CETI està desbordat amb unes 1.400 persones, quan la seva capacitat és de 512 places.