Les famílies dels agents rurals assassinats a Aspa demandaran la Generalitat

El caçador autor dels trets va confessar que els havia matat en la seva trucada al 112 des del lloc del crim

Els companys de cacera afirmen que no van veure res

Transcripció telefònica de la conversa mantinguda entre el caçador i els Mossos. / TV3

2
Es llegeix en minuts

L'advocat dels familiars dels dos agents rurals que va matar un caçador a Aspa (Segrià), Pau Simarro, presentarà una denúncia penal contra la Generalitat per imprudència temerària per un delicte contra la seguretat dels treballadors i reclamarà una xifra que podria oscil·lar entre 150.000 i 200.000 euros per a cada família, ha avançat el lletrat a Europa Press.

"Els agents anaven pel camp sense protecció, la denúncia la presentarem de forma immediata, esperarem que declarin tots els que han de declarar en el procés penal del caçador Ismael R. i tot seguit presentarem la denúncia", ha afirmat Pau Simarro aquest dilluns després d'assistir a les declaracions dels quatre caçadors que acompanyaven l'autor confés del doble crim en la cacera el 21 de gener.

Simarro, que ja té experiència en demandes a la Generalitat per morts dels seus treballadors -va ser l'advocat de familiars dels bombers de Lleida morts a Horta de Sant Joan el 2009-, ha assenyalat que, al marge de la denúncia penal, el seu despatx iniciarà la tramitació de la reclamació administrativa "perquè no hi hagi cap problema de prescripció. El Govern ha anunciat la seva intenció de donar armilles als agents.

LLICÈNCIA D'ARMES

Simarro també s'està plantejant denunciar el Ministeri de l'Interior per la concessió de llicència d'armes a l'autor confés del doble crim, assegura que està convençut que el caçador de Vacarisses (Vallès Occidental) se'n volia anar del lloc sense confessar les morts i per això els va dir als seus companys que se n'anessin, però un dels caçadors el va convèncer perquè truqués al 112.

En aquest sentit, ha apuntat que li crida l'atenció que l'autor confés, que és el que organitza la cacera, quan truca per fer la reserva al vedat i no dona ni noms ni documents d'identitat correctes, i encara que dona el seu nom correcte i el seu DNI, no recull el seu passi.

SENSE MOURE'S DEL LLOC

Notícies relacionades

TV-3 ha tingut accés a la transcripció del diàleg d'Ismael R. amb el 112, el servei d'emergències al qual el caçador va trucar després de disparar als agents. "M'he posat nerviós" i "estan morts", confessa el caçador a l'operadora, a qui assegura que no s'ha mogut del lloc i que espera que apareguin els Mossos.

Per la seva banda, l'advocada de l'acusat, Montse Torres, ha sostingut que els caçadors que han declarat com a testimonis han afirmat que no van veure res i ha afegit que el seu defensat, quan els va dir als seus companys "anem-nos-en", no es referia a marxar del vedat, sinó que anessin al lloc on havia aparcat el cotxe.