conferència polèmica

La Generalitat investiga si la xerrada a favor de la castedat gai és homòfoba

L'Ajuntament de Barcelona demana a l'Arquebisbat que garanteixi que es respectaran els drets del col·lectiu LGTBI

1
Es llegeix en minuts

La Generalitat ha obert un expedient informatiu per aclarir si és homòfoba una conferència-debat organitzada per l’Arquebisbat de Barcelona, que impartirà diumenge que ve l’escriptor Philippe Ariño, catòlic homosexual que pregona la castedat, a la parròquia de Santa Anna. L’Observatori Contra l’Homofòbia ha demanat al Govern que intervingui per impedir l’acte i l’Associació Cristiana de Gais i Lesbianes també ha denunciat que Ariño recolza una visió malaltissa de l’homosexualitat.

La regidora de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona, Laura Pérez, ha anunciat que es posaran en contacte amb l’Arquebisbat de la ciutat per demanar que garanteixin que no s’atemptarà contra els drets i llibertats del col·lectiu LGTBI durant la xerrada.

Notícies relacionades

CELIBAT PER ALS GAIS / Pérez ha aplaudit la mesura de la Generalitat d’o-brir l’expedient per comprovar si es tracta d’un acte homòfob, ja que Ariño propugna que els homosexuals no tinguin relacions sexuals ni parella, i parla de l’homosexualitat com «una ferida».

«Nosaltres volem construir una ciutat respectuosa amb la diversitat de gènere i de sexe, perquè aquesta diversitat és un valor i una riquesa per a la ciutat», va indicar la regidora, que també va sol·licitar un seguiment per comprovar que no es produeixi un delicte d’odi.