"És increïble que l'Ismael hagi fet una cosa així"

Els seus amics el defineixen com "una bellíssima persona", que portava "la caça a les venes", i no entenen què va poder passar per la seva ment

lainz36983120 ismael rodriguez clemente  facebook170121212823

lainz36983120 ismael rodriguez clemente facebook170121212823

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA CASTÁN / BARCELONA

Vacarisses és una localitat petita i fragmentada en urbanitzacions, però quan es va saber que el caçador que va matar dos agents rurals era del municipi, els que coneixien Ismael Rodríguez Clemente van témer el pitjor. Van passar el dia esperant una confirmació que va arribar com una garrotada. 

    Ahir a la nit, en un dels bars de la localitat la història anava de boca en boca i no donaven crèdit del succés. «Vivia a la urbanització del Palà», expliquen sobre aquest noi que «portava la caça a les venes» i alguna vegada s’havia pres un trago per allà.

    Un altre caçador amb el qual solia anar a la muntanya, commocionat, el defineix com «una bellíssima persona». Un home sa, que no beu, ni fuma i estimava tant la caça major com la menor, manté la mateixa font. Precisament, l’única terrible explicació que se li acudeix és que Ismael, que tenia doble permís de fusell i escopeta –però aquest últim li havia caducat–, perdés els nervis quan els agents li van demanar els papers o, suposadament, miressin d’incautar-li l’arma. El seu company li va recomanar esperar a renovar els papers, però van poder més les ganes de sortir a menjar-se la muntanya que la prudència.

Notícies relacionades

    El mateix amic sosté que no era inestable, ni estava deprimit. La setmana passada van compartir una gran jornada de caça, com tantes, i res el va fer pensar que tingués problemes. Feia més d’un any que treballava com a soldador en una empresa de la zona i té nòvia, amb qui apareix en fotografies de les xarxes socials.

    En les imatges que Ismael Rodríguez penjava explicava les seves passions: la caça, les motos amb què se’l veu córrer en circuits i la seva família. En una d’elles posa orgullós amb la seva escopeta, el seu gos i les peces que havia caçat aquell dia, el novembre passat. Una afició que ara ha truncat dues vides.