incidències per l'onada de fred

Detinguts a Albacete cinc trens AVE amb 1.500 viatgers a bord a causa de la neu

Renfe va traslladar els viatgers amb trens híbrids que utilitzen gasoil i electricitat

jcortadellas21536942 barcelona 13 02 2013 ave tren de alta velocidad de adif  que160808183946

jcortadellas21536942 barcelona 13 02 2013 ave tren de alta velocidad de adif que160808183946

1
Es llegeix en minuts

Cinc trens de la línia d'AVE Madrid-Llevant, amb uns 1.500 passatgers a bord, van quedar detinguts durant diverses hores aquest dijous a Albacete a causa de la intensa nevada que ha caigut a la zona. Quatre dels trens estaven als voltants de la capital i un altre en un punt de la via entre les localitats de Villena (Alacant) i Bonete (Albacete).

Els passatgers van ser traslladats en trens Alvia S 730 híbrids, de tracció dièsel i elèctrica, fins a València, des d'on se'ls va facilitar un servei d'autobusos fins a Alacant o se'ls va oferir l'opció de passar la nit en un hotel per arribar aquest divendres al seu destí.

A més, un altre grup de mig miler de persones que viatjaven en un tren que ha quedat aturat per avaria a la zona de Bonete (Albacete) també ha sigut traslladat en un altre tren a la capital.

El temporal de neu que afecta Espanya ha obligat a suspendre la circulació de trens d'Alta Velocitat entre Albacete i Alacant i la línia convencional entre La Encina i Chinchilla, a la província d'Albacete, així com a la línia Xàtiva-Alcoi, a la província d'Alacant.

Durant aquest dijous es van veure afectats pel temporal 13 trens de Llarga Distància i Mitjana Distància que han circulat per la via convencional entre Alacant, Albacete i València, amb endarreriments d'entre 60 i 180 minuts.

Pel que fa al servei d'Alta Velocitat Alacant-Albacete-Madrid, fins al moment s'han vist afectats 6 trens amb endarreriments d'entre 90 i 200 minuts per diverses incidències provocades pel temporal durant el trajecte. 

Notícies relacionades

L'alcalde d'Almansa (Albacete), Francisco Núñez, va elevar al nivell 2 la situació d'emergència a la localitat per la neu i va demanar aquest dijous l'ajuda de la Unitat Militar d'Emergències (UME). 

La Delegació del Govern a Castella-la Manxa ha recomanat no circular per les autovies A-30 (Albacete-Múrcia) i A-31 (La Roda-Alacant) al seu pas per la província d'Albacete a causa del complicat estat que presenten provocat per les intenses nevades. A més, ha activat la fase de preemergència a la província.