El PSOE acusa el Govern de falta de previsió davant el temporal

Reclama la compareixença del ministre de Foment al Congrés

icoy36909212 nieve170117172343

icoy36909212 nieve170117172343 / JOAN CASTRO ICONNA

1
Es llegeix en minuts

El PSOE ha demanat aquest divendres la compareixença al Congrés del ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, i del titular de Foment, Íñigo de la Serna, "per la falta de previsió i atenció als milers de persones atrapades pel temporal de neu".

El Grup Parlamentari Socialista considera necessari que De la Serna informi la Comissió de Foment de la Cambra Baixa "sobre la situació que han patit milers de persones al quedar atrapades en trens i carreteres a causa del temporal de fred i neu".

També sol·licita que Zoido doni explicacions a la Comissió d'Interior sobre les actuacions del seu departament en relació amb aquest temporal de neu, que va començar el 19 de gener.

De la Serna compareixerà aquest divendres a la conferència de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres per informar de les conseqüències a les carreteres i la xarxa ferroviària provocades pel temporal de neu.

Aquest matí, cinquanta carreteres, algunes d'elles de la xarxa principal com l'autovia A-3, segueixen tallades pel temporal de neu que afecta des d'ahir especialment la Comunitat Valenciana.

A més de l'autovia A-3 a l'altura de Requena (València), també estan instransitables l'A-31 a Villena (Alacant), sentit Madrid, i l'A-23 a la província de Castelló, a l'altura del municipi de Barraques, segons les dades de la pàgina web de la DGT.

Notícies relacionades

Centenars de persones han quedat atrapades durant la nit a les comunitats de València i Castella-la Manxa, les més afectades pel temporal de neu i fred.

D'altra banda, tots els viatgers dels trens afectats durant la tarda d'ahir per la interrupció de la circulació a la línia ferroviària Madrid-València van continuar els seus respectius viatges i a la matinada ja no quedava cap tren en situació d'emergència