VIOLÈNCIA MASCLISTA

Detingut un home a Almeria acusat de matar la seva exparella

L'arrestat no tenia ordre d'allunyament ni havia sigut denunciat per la víctima

1
Es llegeix en minuts

Una dona de 33 anys ha sigut trobada morta aquest diumenge a Huércal de Almería després de ser presumptament degollada per la seva exparella, un home de 31 anys que ha sigut detingut per la Guàrdia Civil.

Fonts de la Subdelegació del Govern han informat que els fets s'han produït a primera hora del matí i han apuntat que el presumpte autor de la mort era l'exparella de la víctima. L'alcalde de Huércal de Almeria, Ismael Torres, ha indicat que la dona ha mort al seu domicili, ubicat al passeig del Generalife de la localitat.

Segons ha explicat el regidor, l'arrestat i la víctima van mantenir una "relació curta" durant el Nadal, però que l'havien deixat. "Sembla que l'home va ingressar ahir a la nit al Complex Hospitalari de Torrecárdenas d'Almeria i aquest matí s'ha escapat, ha anat a casa de la dona i l'ha degollat", ha dit.

CONSTERNACIÓ

Torres ha assenyalat que el presumpte autor de l'homicidi, "que estava cobert de sang de dalt a baix" quan ha sigut detingut, no tenia ordre d'allunyament ni havia sigut denunciat per la víctima, segons han explicat els investigadors.

L'alcalde ha exposat que el poble, d'uns 17.000 habitants, està "consternat" i ha anunciat que l'ajuntament ha convocat per a aquest dilluns una concentració davant les portes de la casa consistorial en què es guardarà un minut de silenci per condemnar l'assassinat.

REPULSA

D'altra banda, la Junta d'Andalusia, a través de l'Institut Andalús de la Dona (IAM), ha expressat la seva "més profunda repulsa" davant el que, si es confirmar, seria el primer cas mortal de violència masclista d'aquest any a la comunitat.

Notícies relacionades

"Aquest agressor s'ha cregut propietari d'una dona i li ha tret la vida, i sobre ell ha de recaure tot el pes de la llei i tot el rebuig de la societat i de les institucions, que hem de mostrar absoluta unitat davant la violència de gènere i el masclisme que la sustenta", segons l'IAM.

Aquest organisme ha demanat també la màxima col·laboració social per recolzar les víctimes i les seves famílies "perquè facin el valent pas de demanar ajuda".