El Govern català insta a aconseguir un acord sobre una renda mínima garantida

Bassa convoca una reunió amb partits i entitats per al gener

 

  / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts

El Govern català convocarà entitats i grups parlamentaris a una reunió el gener vinent per aconseguir un acord sobre la renda garantida de ciutadania. Així ho ha anunciat la consellera de Treball, Afers Socials i Família, Dolors Bassa, que ha reiterat el compromís “total” del Govern amb aquesta iniciativa.

Bassa ha explicat que després d'un any de treball de la comissió parlamentària creada sobre aquest renda no s'ha aconseguit cap acord i per això ha fet una crida a la “responsabilitat” de totes les parts per arribar-hi. En resposta a una pregunta del grup parlamentari del PSC sobre si els pressupostos inclouran una partida específica per a aquesta renda, ha dit que s'han destinat 70 milions d'euros per al concepte de renda mínima d'inserció, però que figura amb un altre concepte.

El diputat del PSC Raúl Moreno ha acusat el Govern d'”incomplir” les seves promeses i iniciatives aprovades al Parlament i li ha reclamat que s'hi inclogui una partida concreta, com els mateixos socialistes proposen a través d'una de les esmenes presentades pel seu grup al projecte de pressupostos.

Notícies relacionades

La consellera ha contestat que el Govern està compromès en la creació d'aquesta renda, però ha assegurat que per “respecte” a la comissió parlamentària que hi està treballant no podien incloure una partida amb aquest nom concret. Per això s'ha inclòs una partida de 70 milions d'euros dins de la renda mínima d'inserció, que s'acompanyen de 14 milions d'euros més per mesures de reinserció social i laboral.

Bassa ha afegit que arribats a aquest punt han decidit convocar les entitats i els grups parlamentaris a una trobada al gener. “Demanem generositat per tirar endavant de manera real i efectiva i que la puguem pagar, i no despertar falses expectatives”, ha declarat.