El professor youtuber David Calle, candidat al 'nobel dels mestres'

El docent madrileny és l'únic aspirant espanyol entre els 50 finalistes escollits per al Global Teacher Prize

Els organitzadors del premi destaquen els 30 milions de visites que ha tingut el canal educatiu fundat pel seleccionat

mjibanez35430309 madrid  08 09 2016   david calle  de unicoos  profesor youtu160909203644

mjibanez35430309 madrid 08 09 2016 david calle de unicoos profesor youtu160909203644 / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
MARÍA JESÚS IBÁÑEZ / BARCELONA

El madrileny David Calle és l'únic docent espanyol seleccionat entre els 50 finalistes al premi Global Teacher Prize, conegut popularment com el 'nobel dels mestres'. El guanyador es donarà a conèixer el març de l'any que ve. Calle, que és professor de Matemàtiques, Física i Química, és també el fundador de la web d'Unicoos, un canal de Youtube que, des de la seva creació fa una dècada, ha rebut més de 30 milions de visites d'estudiants, segons ha destacat el jurat que entrega el guardó.

El portal d'internet de David Calle, assegura la fundació Varkey, organitzadora dels premis, “és el canal educatiu espanyol més important de la seva categoria i té 170.000 seguidors a Facebook”. Calle, que feia classes de reforç escolar en una acadèmia convencional mentre estudiava la carrera, va decidir obrir la seva pròpia 'acadèmia', quan va començar a pujar vídeos explicatius de diferents assignatures a Youtube. Ho va fer, explica, perquè moltes famílies no podien pagar una acadèmia o un tutor privat.

El maig del 2014, la seva web Unicoos va ser elegida per la Fundació Telefónica com una de les 100 Millors Innovacions Educatives al món, i el setembre del 2015, va ser elegit per Google com el canal de més impacte social.

TERCERA EDICIÓ

Notícies relacionades

Aquesta és ja la tercera edició dels Global Teacher Prize, uns premis que distingeixen els docents innovadors o que més impacte tenen, segons els organitzadors, en el si de les comunitats on treballen. L'any passat, Espanya no va tenir representació a la final, però sí el 2015, quan el saragossà César Bona va quedar també entre els 50 finalistes. El perfil de Bona (mestre de primària en un col·legi públic) era molt diferent del de l'ara escollit David Calle, que ha sigut preseleccionat entre més de 20.000 nominacions, procedents de 179 països de tot el món. 

Entre el mig centenar de preseleccionats, representants de 37 països, hi ha una abundant presència de parla hispana. A més de l'espanyol, opten al premi dos professors xilens, una veneçolana, un peruà, una argentina i una colombiana. Un any més, els països amb més aspirants són, però, els anglosaxons, amb cinc candidats dels Estats Units, quatre del Regne Unit, tres canadencs i un australià. També són abundants aquest any les candidatures procedents dels països musulmans (n'hi ha una d'Egipte, una altra de Jordània, dues dels Emirats Àrabs Units, una d'Oman, una altra de l'Iran i una de Palestina). El guanyador serà anunciat al Global Education and Skills Forum de Dubai el diumenge 19 de març del 2017.