INFRAESTRUCTURES FERROVIÀRIES

Una parada de l'AVE per a un poble de 26 habitants

La futura línia d'alta velocitat passarà per la pedania d'Otero de Sanabria, que no té farmàcia ni supermercat

Els 26 veïns d’Otero de Sanabria (Zamora) tindran estació de l’AVE.

1
Es llegeix en minuts

Una obra faraònica per a Otero de Sanabria, una pedania zamorana de tot just 26 habitants. Un poble sense supermercat, ni farmàcia, ni centre d'assistència primària, però que tindrà la seva ubicació al mapa de l'alta velocitat d'Espanya amb la futura construcció d'una estació de la línia de l'AVE AVEque connectarà Zamora amb Ourense.

Notícies relacionades

Els habitants del poble acullen amb cert escepticisme l'arribada d'una infraestructura d'aquest calibre, del tot inesperada en un lloc acostumat a l'anonimat en el seu enclavament de privilegi, a 107 quilòmetres de Zamora i 135 d'Ourense. Les obres, per a les quals no hi ha cap data oficial d'inici, té un cost pressupostat d'uns 4,2 milions d'euros. 

Otero de Sanabria és una pedania de Puebla de Sanabria, on està prevista la construcció d'un intercanviador que facilitarà la connexió amb la línia ferroviària entre Espanya, Porto i tot el nord de Portugal. El nou tram ferroviari escurçarà en uns 30 minuts el trasllat entre Ourense i Madrid, i això farà que per primera vegada sigui més ràpid viatjar en tren que en avió per desplaçar-se entre les dues ciutats.