EL DRAMA DE LA IMMIGRACIÓ

Els deu immigrants del camió van pagar entre 5.000 i 9.000 dòlars a una màfia

Els quatre menors viatjaven sols i han ingressat en un centre

1
Es llegeix en minuts

Els 10 immigrants iranians que aquest dimecres van arribar a Lliçà d'Amunt (Barcelona) amagats entre la càrrega10 immigrants Lliçà d'Amunt  amagats entre la càrrega d'un camió van pagar entre 5.000 i 9.000 dòlars a una suposada màfia dedicada al tràfic de persones per desplaçar-se fins a Anglaterra, han informat a Efe fonts pròximes a la investigació.

Els immigrants, que han passat la seva primera nit a Catalunya al servei d'atenció als immigrants, emigrants i refugiats de Barcelona, van assegurar ahir a la tarda als Mossos, davant els quals van declarar en qualitat de testimonis, que no coneixien el conductor del camió, que ha quedat en llibertat, i que van pagar entre 5.000 i 9.000 dòlars a una persona a Turquia.

El conductor del camió, de nacionalitat turca, ha quedat en llibertat després de comparèixer ahir també com a testimoni davant els Mossos, que donen credibilitat a la seva versió que no sabia que portava els immigrants amagats en una cabina del remolc, per la qual s'accedia a través d'una trapa.

El conductor va portar el camió amb els immigrants des del port francès de Sète, al districte de Montpeller, on va recollir el remolc que havia sortit diumenge del port d'Esmirna), a Istanbul (Turquia).

INVESTIGACIÓ

Arran de la declaració dels immigrants, els Mossos mantenen com a principal hipòtesi que van ser víctimes d'una màfia local, per la qual cosa la investigació continua oberta per poder avançar en les indagacions i identificar la persona a qui van entregar els diners i la màfia que es va lucrar amb el seu transport il·legal.

El camió en què viatjaven els immigrants va sortir diumenge passat del port d'Esmirna, a Istanbul, en ferri fins al port francès de Sète, al districte de Montpeller, punt des d'on va cobrir per carretera la resta del trajecte fins a Lliçà d'Amunt, on va arribar a les 07.00 hores.

Notícies relacionades

El conductor va recollir el remolc al port francès, per la qual cosa només va cobrir l'últim tram del trajecte, i no des de Turquia.

Els quatre menors localitzats aquest dimecres amagats en un camió procedents de Turquia ja estan tutelats per la Direcció General d'Atenció a la Infància i Adolescència (DGAIA), i es troben en centres d'acollida de Barcelona, ha explicat aquest dijous el seu director general, Ricard Calvo. Els equips especialitzats intenten identificar les seves famílies per poder informar-les de la situació dels menors, que viatjaven sols.