AMB SÍMPTOMES D'ASFÍXIA

Trobat un nadó amagat en una bossa a la frontera entre Melilla i el Marroc

La Guàrdia Civil ha detingut dues dones, una de les quals va dir ser-ne la mare

jgblanco36316010 gra023  melilla  17 11 2016   fotograf a facilitada por la g161117110128

jgblanco36316010 gra023 melilla 17 11 2016 fotograf a facilitada por la g161117110128

1
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Civil ha detingut dues dones a Melilla quan anaven a passar la frontera des del Marroc passar la frontera amb un nadó d'un mes ocult en una bossa, que presentava símptomes d'asfíxia.

Aquestes dues joves marroquines van ser detingudes dimarts passat per un suposat delicte contra el dret dels estrangers i l'autoritat judicial va ordenar l'ingrés a la presó de la dona que portava la bossa amb el nadó, la identitat del qual no s'ha determinat.

Els fets van passar cap a les 13.00 hores en l'accés a peu a Beni-Enzar, el principal pas fronterer a la ciutat autònoma, quan un agent inspeccionava bosses que portaven aquestes dones, que anaven, a més, amb un altre nen d'uns dos anys.

La jove que anava davant amb una bossa amb barres de pa i una bossa d'esports tancada va intentar passar aquesta última bossa a la seva acompanyant. Aleshores l'agent li va demanar que l'obrís i "es va quedar sorprès al comprovar que al seu interior hi havia un nadó embolicat amb una manta", segons el comunicat de la Guàrdia Civil.

El guàrdia civil va extreure ràpidament el nen perquè presentava símptomes d'asfíxia i en aquell moment va arribar a vomitar sobre l'uniforme de l'agent.

El nadó es troba en bon estat de salut i ha sigut posat a disposició dels serveis socials de la ciutat autònoma.

La dona que portava la bossa té 31 anys i residència legal a Melilla, mentre que la seva acompanyant, de 27, resideix al Marroc.

Notícies relacionades

L'acompanyant va manifestar ser la mare del nadó que, segons la partida de naixement que va aportar, suposadament és de nacionalitat espanyola, encara que per certificar-ho se li practicaran les proves d'ADN, ha explicat la Guàrdia Civil.

Les dues dones van passar ahir a disposició judicial i l'autoritat judicial va dictar ordre de presó per a la jove que portava el nadó amagat.