TEMPORAL A ITÀLIA

Un espectacular tornado afecta els voltants de Roma

. Cesano (Italy), 06/11/2016.- People work to clear debris and fallen trees that lay on the road due to the tornado that hit Cesano, 30 km north of Rome, Italy, 06 November 2016. (Roma, Italia) EFE/EPA/MASSIMO PERCOSSI

. Cesano (Italy), 06/11/2016.- People work to clear debris and fallen trees that lay on the road due to the tornado that hit Cesano, 30 km north of Rome, Italy, 06 November 2016. (Roma, Italia) EFE/EPA/MASSIMO PERCOSSI / MASSIMO PERCOSSI (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Una forta tempesta de vent i pluja, amb un espectacular tornado inclòs, ha afectat aquest diumenge la regió del Laci, a Itàlia, i ha causat la mort de dues persones, diversos ferits i importants destrosses materials en diferents municipis, entre ells la capital del país, Roma. Un vídeo difós a les xarxes socials ha captat el moment en què un tornado passava per les localitats de Cesano i Ladispoli, al nord de Roma.

Una de les víctimes del temporal és un home de 74 anys que va morir després que un arbre caigués sobre el cotxe en què es trobava a la localitat de Cesano, al nord de Roma. La segona víctima mortal és un jove de 25 anys a qui li va caure la cornisa d'una església al damunt al municipi de Ladispoli, al litoral romà.

Els municipis de Ladispoli, Morlupo, Bracciano i Roma han sigut els més afectats per la tempesta, amb inundacions i caiguda d'arbres. Diferents mitjans italians han assegurat que s'han registrat una desena de ferits, com és el cas de dues persones que van resultar ferides lleument després que el vent trenqués el vidre d'una finestra al restaurant de Cerveteri on es trobaven.

El cos de bombers ha informat a Twitter que ha portat a terme 200 intervencions per assegurar diferents zones per la caiguda de cornises, teules i arbres a la regió afectada pel temporal.

Notícies relacionades

A Roma s'ha viscut una tempesta elèctrica acompanyada per una intensa pluja i un fort vendaval. L'alcaldessa, Virginia Raggi, ha assenyalat que el vent ha fet caure uns setanta arbres i ha inundat alguns passos subterranis.

Protecció Civil ha decretat per a aquest dilluns l'alerta taronja (la segona en gravetat de la seva classificació) a les regions d'Emilia Romagna, Toscana, Abruços, Molise i Campània. A la capital de la Toscana, Florència (centre), la crescuda del riu Arno, en alguns punts per sobre dels cinc metres, va provocar el tancament del pont Amerigo Vespucci.

Temes:

Itàlia Roma