Rull: "Articularem tots els mecanismes normatius necessaris perquè els toros no tornin a Catalunya"

El conseller de Territori es reuneix amb les plataformes antitaurines i amb diputats de diversos partits el mateix dia en què el Constitucional estudia el recurs del PP

El conseller de Territori es reuneix amb les plataformes antitaurines i amb diputats de diversos partits el mateix dia que el Constitucional estudia el recurs del PP. / ACN

1
Es llegeix en minuts

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha assegurat aquest dimecres que el Govern català articularà "tots els mecanismes normatius que calgui per garantir que les corrides de toros no tornin a Catalunya". El titular de Territori i Sostenibilitat ha fet aquestes declaracions el mateix dia en què el ple del Tribunal Constitucional (TC) havia de debatre la sentència sobre el recurs del PP contra la llei catalana que prohibeix aquesta mena d'espectacles. La reunió de l'alt tribunal es prolongarà fins dijous, de manera que la decisió --que tot apunta que serà favorable al recurs i contrari, per tant, al veto català-- es podria donar a conèixer les pròximes hores.

Rull, que s'ha reunit al Parlament amb la plataforma antitaurina Prou i amb diputats de diferents grups parlamentaris, ha insistit: "No acceptarem que es modifiqui el que democràticament va aprovar el Parlament de Catalunya", en referència a la possible sentència adversa del Constitucional.

El conseller ha exposat que en aquest conflicte col·lisionen dos principis. "Per al TC, el que preval és l'element de tradició en l'entorn de la festa nacional, però per a nosaltres el que prima són els drets dels animals i això és el que garantirem", ha dit.

SUPORT DELS ANIMALISTES I ELS PARTITS

El conseller ha agraït que el sector antitaurí "es posicioni al costat de la llei catalana, al costat de la democràcia", ja que durant la reunió han traslladat al titular de Territori el seu desig que es mantingui la llei tal com està ara. També ha explicat que han traçat una estratègia conjunta "per garantir que el que va aprovar el Parlament es pugui preservar".

Notícies relacionades

A la reunió també hi ha assistit el conseller Raül Romeva, el director general de Polítiques Ambientals, Ferran Miralles, diputats dels grups de Junts pel Sí, Catalunya Sí que es Pot, el PSC i la CUP, així com altres entitats d'àmbit internacional que representen 20 milions de socis a tot el món.

El Parlament va aprovar el 28 de juliol del 2010 la modificació de la llei de protecció dels animals i va prohibir les corrides i espectacles amb toros que incloguessin la mort de l'animal i l'aplicació dels terços de la pica, de les banderilles i de l'estoc. Aquesta prohibició va ser el resultat d'una iniciativa legislativa popular (ILP) presentada per la plataforma Prou amb el suport de 180.000 firmes.