21 set 2020

Anar al contingut

Tailàndia confirma els dos primers casos de microcefàlia per Zika al Sud-est Asiàtic

Els EUA havien llançat l'alerta en 11 països de la zona

Tailàndia confirma els dos primers casos de microcefàlia per Zika al Sud-est Asiàtic

Felipe Dana

Tailàndia ha confirmat aquest divendres els dos primers casos de nadons amb microcefàlia vinculats al virus del Zika, que suposa les primeres evidències de la presència del patogen al Sud-est Asiàtic.

L'alarma l'havia donat aquest dijous el departament de salut dels EUA, que va emetre una nota en què es recomanava a les embarassades que no viatgessin a 11 països asiàtics, incloent-hi Tailàndia, pel risc de picada del mosquit transmissor del Zika.

Les autoritats tailandeses han confirmat l'existència dels dos casos de microcefàlia però no han explicat en quina zona s'han detectat. 

Segons l'Organització Mundial de la Salut, es tracta dels primers casos detectats de microcefàlia vinculada al virus del Zika al Sud-est Asiàtic. Fins ara s'havien detectat casos a Amèrica del sud, Amèrica central i sud dels EUA.

Tailàndia ha confirmat 349 casos de Zika al país des del gener passat, entre elles 33 embarassades. Singapur n'ha localitzat 393 casos, dels quals 16 corresponen a dones embarassades.

Alguns experts sanitaris han acusat les autoritats de Tailàndia d'ocultar el risc de Zika per protegir la indústria del turisme. 

Temes: Tailàndia Zika