28 maig 2020

Anar al contingut

Un nadó mor per enterovirus a Sabadell

La nena, de menys d'1 any, era de Granollers i va morir dilluns al Parc Taulí

Vídeo gràfic explicatiu del brot infecciós del serotipus A-71 de l’enterovirus, causant de la infecció de menors a Catalunya. / RICARD GRÀCIA / JOAN VILÀ

Una nena de menys d'un any va morir dilluns a l'Hospital Parc Taulí, de Sabadell (Vallès Occidental), per l'enterovirus A-71, després que fos diagnosticada a finals del mes de juliol.

El subdirector del CatSalut, Josep Maria Argimon, ha informat avui de la mort de la nena, que va ser atesa en un primer moment a l'Hospital de Granollers i, posteriorment, va ingressar a la unitat de cures intensives del Parc Taulí, amb la simptomatologia del virus.

La mort d'aquest nadó se suma a dos anteriors a Catalunya, una nena de Reus (Baix Camp) i un altre de Mataró (Maresme), que no es compten com a afectats per aquest brot d'enterovirus perquè, en el primer cas, no es va aconseguir identificar el virus i, en el segon, la simptomatologia clínica no era compatible.

Els enterovirus són un tipus de virus que circulen àmpliament entre la població i majoritàriament produeixen quadros lleus (febre, erupcions cutànies o quadro respiratori) i sovint les infeccions són asimptomàtiques.