Catalunya bat el rècord de temperatura en un mes de setembre per l'onada de calor

La 'nit tropical' també ha arribat a zones altes de muntanya

crip wrxeaq yme

crip wrxeaq yme

1
Es llegeix en minuts

Mai s'havien registrat temperatures tan altes a Catalunya en un mes de setembre com les que s'han viscut aquest diumenge i aquest dilluns al matí, segons confirmen fonts del Meteocat-Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). 

Els 41,6 graus centígrads que es van registrar aquest diumenge a Vinebre (Ribera d'Ebre) és una marca "excepcional" que no s'havia registrat mai en un mes de setembre tant des que existeixen dades automatitzades (uns 25 anys) com en registres manuals, destacaven aquest dilluns tècnics del Meteocat.

Les comarques del sud de Tarragona es van endur la pitjor part de l'onada excepcional de calor, amb màximes de més de 40 graus al Priorat i la Ribera d'Ebre.

A Barcelona, es van registrar 32,3 graus a l'observatori del Raval, habitualment el més càlid de la ciutat. La tendència va continuar a la nit i en aquesta mateixa estació no han baixat dels 25,7 graus que s'han registrat a les 7.30 hores. 

Els tècnics del Meteocat destaquen, no obstant, l'excepcionalitat de la "nit tropical" (la que no baixa de 20 graus) en zones on habitualment no es produeix, com al Prepirineu i les muntanyes. A Montserrat, a la cota 900 no han baixat aquesta matinada de dilluns de 23 graus i en un altre santuari, el de Santa Maria de Queralt (Berguedà), a 1.600 metres, tenien més de 20 graus.

CONTINUA LA CALOR

Notícies relacionades

La previsió de calor es manté per a aquest dilluns i els tècnics esperen que remetrà a partir de demà, dimarts. A les 10 del matí ja s'havia arribat a més de 30 graus a les comarques del sud de Tarragona, una temperatura més alta que la registrada diumenge.

Les pluges, afirmen, encara es faran esperar. No hi ha previsió de xàfecs més enllà d'algun d'aïllat a les zones habituals de l'interior per a aquesta setmana.