PLAGA A LES FESTES

La defensa dels acusats per violació a Sant Fermí diu que la relació va ser consentida

El lletrat veu "molt difícil" que surtin de la presó abans del judici

Comencen a declarar els detinguts per videoconferència

 

  / REUTERS / SUSANA VERA

1
Es llegeix en minuts

L'advocada de dos dels cinc acusats per una violació múltiple durant les festes de Sant Fermí ha afirmat que "hi ha moltes proves que han d'arribar que poden generar un dubte raonable respecte al fet que les relacions van ser consentides" i ha criticat que "s'està prejutjant" els detinguts.

La declaració dels cinc arrestats ha començat aquest divendres, a les 10.10 hores, davant del titular del Jutjat d'Instrucció número 4 de Pamplona. Les declaracions tenen lloc, en presència dels advocats de les diferents parts, a través de videoconferència des dels centres penitenciaris en què es troben.

EXTREMA GRAVETAT

Notícies relacionades

L'advocat de l'acusació particular, que representa la víctima de la presumpta violació grupal, ha opinat que veu "molt difícil" que els cinc acusats de la violació "surtin de la presó abans del judici, excepte que tingui lloc algun fet sorprenent". Segons ha dit, la seva clienta es troba "fatal".

A l'agost, el jutge va processar per cinc delictes d'agressió sexual i un delicte de robatori amb violència o intimidació els cinc empresonats. En l'ordre de processament, el titular del Jutjat d'Instrucció número 4 de Pamplona va imposar als cinc encausats una fiança de 500.000 euros, adequada, sense perjudici de la seva determinació final, a les circumstàncies d'"uns fets d'extrema gravetat, executats en grup i de manera reiterada, amb múltiples penetracions".