PART

Neix una cria de girafa en perill d'extinció al Zoo de Barcelona

El parc farà una votació popular per triar el nom de la cria

La girafa Nuru cuida el seu fill, una cria de girafa que va néixer el mes de juliol passat al Zoo de Barcelona. / ACN

1
Es llegeix en minuts

Una girafa de la subespècie 'rothschildi', en perill d'extinció perquè només en queden 2.500 exemplars en llibertat a toto el món, ha donat a llum al Zoo de Barcelonauna cria mascle, que està en bon estat de salut i de la qual es triarà el nom per votació popular.

El Zoo de Barcelona ha anunciat aquest dimecres que Nuru, la mare, va donar a llum el 13 de juliolNuru, en un part de només una hora i mitja, sense que fos necessària cap mena d'ajuda o intervenció veterinària. La cria, que s'està criant amb normalitat, ha rebut des del primer moment les atencions de la seva mare, que l'està alletant.

VOTACIÓ POPULAR

El Zoo convocarà ara una votació popular, a través de les xarxes socials i de forma presencial a les instal·lacions del parc, perquè siguin els ciutadans els que triïn el nom d'aquesta nova girafa, la primera que ha nascut a les noves instal·lacions d'aquests mamífers artiodàctils, amb una superfície de 1.350 metres quadrats, entre pati i dormitoris.

Durant els primers dies posteriors al part, la cria ha estat només amb la seva mare a les instal·lacions interiors, però a poc a poc s'ha anat associant amb Yalinga, la segona femella adulta del Zoo de Barcelona, amb la qual es relaciona per ara de manera tranquil·la. També ha començat a tenir contacte visual amb el seu pare, Kayac, amb qui s'associarà quan sigui gran, per evitar algun contacte físic que la pugui posar en risc.

POCS EXEMPLARS

Notícies relacionades

La subespècie de girafes de Rothschild està particularment amenaçada als seus llocs d'origen, ja que únicament en queden uns 2.500 exemplars en llibertat, i en grups molt fragmentats, a certes regions d'Uganda i Kenya. Als parcs zoològics de tot el món únicament es mantenen amb vida uns 500 exemplars, i per això el naixement d'aquesta cria al Zoo de Barcelona és rellevant de cara a la conservació de l'espècie.

Les girafes de la subespècie 'rothschildi' prenen el nom de la famosa família del fundador del Museu Tring, Lionel Walter Rothschild, encara que també se les coneix com a girafa del Baringo, pel llac Baringo a Kenya, o com a girafa d'Uganda.