CRIDA A LA SOLIDARITAT

El Casal dels Infants i Arrels demanen voluntaris per a l'agost

Les oenagés fan una crida per poder continuar amb els projectes i serveis

somriur

somriur

1
Es llegeix en minuts
Rosa Mari Sanz
Rosa Mari Sanz

Periodista

ver +

La pobresa no fa vacances, però sí la majoria de les persones que ajuden de manera desinteressada a mantenir la tasca de les entitats socials: els voluntaris. Per això, a l'agost, mes de descans per excel·lència, algunes oenagés tenen seriosos problemes per continuar els projectes o serveis. En aquesta situació estan, per exemple, el Casal dels Infants i Arrels, dues entitats que han fet una crida per sumar mans.

El Casal dels Infants recorda que són moltes les famílies que es veuen obligades a quedar-se sense vacances o a utilitzar el seu temps buscant feina, mentre els més petits poden passar llargues jornades sense ocupar el temps lliure. Per això, igual que els últims estius, a l'agost obre espais d'oci per als més petits, si bé necessita voluntaris que els donin un cop de mà.

Per la seva banda, la Fundació Arrels, que es dedica a ajudar les persones sense sostre des de Ciutat Vella, busca 100 persones voluntàries per ajudar en les tasques del centre d'acollida, de la llar residencial i per atendre el telèfon. "Necessitem gent interessada en la problemàtica de les persones que viuen al carrer per fer tasques de voluntariat al centre d'acollida i a la Llar residencial Pere Barnés", han assenyalat els responsables de la fundació.

En concret, expliquen des de l'oenagé, necessiten que siguin persones amb disponibilitat per anar-hi un mínim de tres vegades a la setmana durant un mes, o alguna alternativa, com venir cada tarda o matí durant dues setmanes.

Notícies relacionades

Les persones voluntàries, concreten, no necessiten experiència prèvia, tot i que hauran de superar una entrevista. Poden apuntar-se a l'adreça de correu electrònic voluntariat@arrelsfundacio.org. 

A més del Casal dels Infants i d'Arrels, altres entitats estan tenint problemes per mantenir projectes. La directora de Fundació Catalana del Voluntariat Social, Francina Alsina, anima especialment els joves a provar un voluntariat. A la pàgina de la federació hi ha una borsa del voluntariat (borsa.voluntaris.cat/ i borsa.voluntaris.cat/joves), on les oenagés pengen les seves necessitats i la persona pot veure si s'anima a ajudar en alguna.