Prohibides les excursions a Montserrat per risc d'incendi aquest dimecres

"Vigilància extrema" a 17 municipis de l'entorn natural de la muntanya per les altes temperatures i els boscos secs

Prohibides les excursions a Montserrat per risc d'incendi aquest dimecres

RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts

El conseller d’Interior, Jordi Jané, i la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, van anunciar ahir que la Generalitat ha prohibit fer excursions avui per l’entorn natural de Montserrat a causa de l’onada de calor que s’espera, tot i que sí que es permetrà accedir al recinte del monestir.

Després de presidir la reunió del consell assessor del pla Infocat per avaluar el risc d’incendi forestal durant els pròxims dies, tots dos van explicar que no es permetrà fer excursions i passejades a partir del monestir perquè en cas d’incendi, ateses les característiques orogràfiques de la zona, els excursionistes podrien quedar atrapats.

Dins el nivell d’alerta Alfa 3 per risc d’incendi, que estarà vigent com a mínim durant tot el dia d’avui, es farà també una «vigilància extrema» en 17 municipis de les comarques del Bages, Anoia i un del Baix Llobregat (Collbaltó), tots ells situats a l’entorn de Montserrat.

En aquests 17 municipis no es podran fer activitats recreatives que puguin generar risc d’incendi i determinades tasques agrícoles es podran fer sempre que siguin comunicades, segons van explicar els dos consellers, que van precisar que informarien immediatament de totes les mesures adoptades els ajuntaments afectats.

Aquests municipis, en concret, són Piera, Sant Vicenç de Castellet, Castellgalí, Castellbell i el Vilar, Òdena, Marganell, Collbaltó, Sant Salvador de Guardiola, Talamanca, el Bruc, Vallbona d’Anoia, Capellades, la Pobla de Claramunt, els Hostalets de Pierola i Monistrol de Montserrat, Castellolí i Vilanova del Camí.

TEMPERATURES EN ASCENS / Jané va explicar que la previsió per a avui és que la temperatura en alguns punts pugui arribar als 40 grau, i va destacar que durant la jornada d’ahir cinc estacions meteorològiques ja havien registrat temperatures per sobre dels 35 graus.

Notícies relacionades

El conseller va assenyalar, en declaracions recollides per l’agència Europa Press, que les altes temperatures, unides al poc que ha plogut durant l’hivern passat, impliquen un màxim risc d’incendi, ja que els boscos estan secs perquè les precipitacions de la primavera tampoc han sigut suficients.

Per això, Jané va reclamar a la ciutadania «màxima precaució», especialment després que s’hagin hagut de practicar aquests dies diversos rescats, molts d’aquests a causa d’imprudències, i aplicar el sentit comú per evitar incidents per l’onada de calor.