La nau Juno envia la seva primera imatge des de l'òrbita de Júpiter

Està previst que la càmera JunoCam que equipa la sonda de la NASA podrà captar imatges d'alta resolució a partir del 27 d'agost

fcasals34686777 e1 espacio  10 07 2016   fotograf a facilitada por la nasa h160713201741

fcasals34686777 e1 espacio 10 07 2016 fotograf a facilitada por la nasa h160713201741 / JPL-CALTECH SWRI MSSS NASA HANDO

1
Es llegeix en minuts

La càmera JunoCam a bord de la missió Juno de la NASA està en funcionament i ha enviat la seva primera imatge després de l'arribada de la nau a l'òrbita de Júpiter el 4 de juliol, informa Europa Press aquest dimecres. "Aquesta escena de JunoCam indica que la càmera va sobreviure al seu primer pas a través de l'ambient d'extrema radiació de Júpiter sense cap degradació extrema i que està a punt per afrontar la seva missió", ha explicat Scott Bolton, investigador principal del Southwest Research Institute a San Antonio. "Estem impacients per veure la primera vista de la pols de Júpiter", ha destacat.

La imatge va ser captada el 10 de juliol a les 5.30 hores GMT, quan la nau estava a 4,3 milions de quilòmetres de Júpiter en el tram de sortida de la seva òrbita inicial de captura de 53,5 dies. La imatge en color mostra característiques atmosfèriques de Júpiter, incloent-hi la famosa Gran Taca Vermella, i tres de les llunes més grans del planeta massiu -Io, Europa i Ganímedes-, d'esquerra a dreta a la imatge.

ALTA RESOLUCIÓ A L'AGOST

"JunoCam continuarà captant imatges a mesura que vagi avançant al voltant d'aquesta primera òrbita", ha assegurat Candy Hansen, investigador de Juno a l'Institut de Ciència Planetària a Tucson (Arizona). "Les primeres imatges d'alta resolució del planeta seran fetes el 27 d'agost, quan Juno farà el següent pas pròxim a Júpiter", ha afegit.

Notícies relacionades

JunoCam és una càmera de color de llum visible dissenyada per capturar imatges notables dels pols i els núvols superiors de Júpiter. Proporcionarà una visió àmplia i ajudarà a donar context a les dades dels altres instruments de la nau espacial.

Durant la seva missió, està previst que Juno faci una volta a Júpiter 37 vegades i que voli a baixa altura, sobre els núvols més alts del planeta, fins a acostar-se a només 4.100 quilòmetres. Durant els seus sobrevols, Juno investigarà més enllà de la fosca capa de núvols i les aurores per recollir dades que poden servir per conèixer els orígens, l'estructura, l'atmosfera i la magnetosfera del planeta.