CATÀSTROFE AMBIENTAL

La retirada de pneumàtics a l'abocador de Seseña començarà dilluns

La idea és convertir els pneumàtics no cremats en combustible per escalfar els edificis públics de la Junta de Castella-la Manxa

1
Es llegeix en minuts

La retirada dels pneumàtics que no es van cremar en l'incendi de l'abocador de rodes de Seseña(Toledo) començarà dilluns que ve, dia 20, han confirmat a Efe fonts de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient i Desenvolupament Rural.

Després del condicionament dels camins, les camions entraran dilluns als terrenys de Castella-la Manxa on s'acumulen les rodes que no s'han cremat per portar-les als dos gestors autoritzats de residus a la regió, a Chiloeches (Guadalajara) i Campo de Criptana (Ciudad Real), uns treballs de què s'encarrega l'empresa pública Tragsa.

Segons càlculs del Govern regional portats a terme mitjançant l'ús de drons, al voltant de 12.000 tones de les 100.000 que s'havien acumulat en aquest lloc des de finals dels anys 90 no s'han cremat en l'incendi, que va quedar extingit a la part de Castella-la Manxa fa 15 dies, i a la de Madrid, en fa 11.

La idea és convertir els pneumàtics no cremats en combustible per escalfar els edificis públics de la Junta.

El conseller d'Agricultura de Castella-la Manxa, Francisco Martínez Arroyo, ha afirmat aquesta setmana que el procés de retirada dels pneumàtics es farà "amb totes les garanties, pels camins que són els adequats i sense cap risc de contaminació".

També ha recordat que la conselleria ha encarregat un informe sobre la contaminació real que hi hi ha la parcel·la per poder-la restaurar.

Notícies relacionades

Per determinar què es farà amb els residus, és a dir, amb les rodes cremades, un dels assumptes que més preocupen els veïns pels possibles riscos per a la salut, l'empresa pública Emgrisa està elaborant un informe que estarà llest els pròxims dies.

En aquests moments, la zona segueix vigilada les 24 hores del dia per una companyia de seguretat contractada per Tragsa. 

Temes:

Incendis