L'incendi de Seseña s'estabilitza amb el canvi de direcció del vent

L'alcalde i els veïns exigeixen al Govern de Castella-la Manxa que analitzi la qualitat de l'aire

SESEÑA

SESEÑA / ISMAEL HERRERO (EFE)

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

L’incendi de l’immens abocador il·legal de pneumàtics de Seseña (Toledo) s’ha «estabilitzat», gràcies al canvi de la direcció del vent, que trasllada la columna de fum tòxic cap a una zona poc o gens poblada, va informar ahir el Govern de Castella-la Manxa. En les últimes hores no es van registrar incidents vinculats amb la salut de la població.

Les autoritats sanitàries, no obstant, van seguir recomanant que els veïns de la urbanització del Quiñón, situada a poca distància de l’incendi, mantinguessin el «confinament» als seus domicilis i no realitzessin activitats a l’aire lliure. 

L’alcalde de Seseña, Carlos Velázquez, va informar que les muntanyes de pneumàtics, el combustible fonamental que manté actiu l’incendi, s’havia reduït molt. 

Velázquez es va dirigir a la Junta de Comunitats de Castella-la Manxa exigint que se’ls certifiqués quina és la qualitat de l’aire a la seva població, una dada que ni la Comunitat de Madrid ni l’Institut de Salut Carles III, responsables d’aquest mesurament, els facilita. «Això és el que els ciutadans ens estan demanant, perquè és el més important per garantir que no hi ha riscos per a la salut de les persones», va afirmar Velázquez. 

Notícies relacionades

NÚVOL DE FUM 

Velazquez va sol·licitar que s’instal·li un mesurador de la qualitat de l’aire a Seseña, petició que els tècnics van denegar al·legant que aquesta estació s’instal·larà a Aranjuez, on «estan caient les partícules», van indicar. La Conselleria de Medi Ambient de Madrid va informar que la qualitat de l’aire que capten les estacions fixes situades a la capital, així com les de Toledo i Illescas, ofereixen dades que situen la qualitat ambiental «dintre dels estàndards de normalitat». El mesurador instal·lat provisionalment al col·legi de la urbanització del Quiñón no disposarà de resultats fins d’aquí uns quants dies. Tenint en compte la relativa improvisació amb què s’intenta tranquil·litzar els veïns de Seseña, es va decidir mantenir en «prealerta» els serveis de Creu Roja, perquè mantinguessin actiu el dispositiu instal·lat aquests dies al poliesportiu de Seseña. 

Temes:

Incendis