ISAAC PLANA

"He de sortir una hora abans per arribar a temps"

Isaac Plana afirma que els trens no poden arribar puntuals perquè ja surten amb retard

icoy34125019 barcelona 02 06 2016 isaac planas residente en car160602183033

icoy34125019 barcelona 02 06 2016 isaac planas residente en car160602183033 / JOSEP GARCIA

1
Es llegeix en minuts
T. P. / BARCELONA

Isaac Plana, de 22 anys, resideix aCardedeu (Vallès Oriental) i estudia a Barcelona. Cada dia agafa el tren de Rodalies per assistir a classes de Mecatrònica, ja que es vol dedicar al manteniment de maquinària i d'equips industrials. Ara, al final, pot respirar molt més tranquil perquè ja ha acabat el curs acadèmic i s'ha tret de sobre l'obligació i la preocupació d'haver de desplaçar-se cada dia. "És impossible que els trens arribin a la seva hora a les estacions de destí perquè ja surten tard de les d'origen", sentencia Plana. 

Notícies relacionades

Per a aquest estudiant, la freqüència de pas dels combois és preocupant. Circulen cada mitja hora els dies laborables i cada hora, els festius i caps de setmana, explica. "Si el diumenge perds el tren, t'has d'aguantar i esperar una hora assegut a l'estació fins que passa el següent", es lamenta Plana. Sempre està pendent dels horaris, igual que els seus col·legues que estudien com ell a Barcelona. 

Durant el curs surt "una hora abans de casa del que caldria si els trens circulessin amb puntualitat", aclareix. La decisió d'avançar horaris fa temps que la va prendre en previsió que el tren demori la seva arribada a l'estació de Cardedeu i que, a més, s'entretingui més del compte en el seu recorregut fins a arribar al destí. "M'ha passat algunes vegades. Algun xaval baixa la palanca per frenar el tren i quan ja s'ha aturat baixa per fer pintades. Això encara endarrereix més el trajecte", diu Isaac Plana.