VERSIONS CONTRAPOSADES

Les víctimes de bales de goma creuen que la sentència "dóna barra lliure a la violència policial"

Stop Bales de Goma tem que l'abús de poder es generalitzi en la policia per la falta de càstig

El sindicat majoritari dels Mossos celebra l'absolució i el final del "judici paral·lel" als agents

mjibanez21635944 23 2 2013 barcelona marea 23 f  manifestaci n conv160527193504

mjibanez21635944 23 2 2013 barcelona marea 23 f manifestaci n conv160527193504

1
Es llegeix en minuts
MARÍA JESÚS IBÁÑEZ / BARCELONA

La absolució dels dos mossos d'esquadra acusats de deixar bòrnia Ester Quintana, en una sentència coneguda just dues setmanes després del pacte que va evitar el judici als sis agents homicides de l’empresari barceloní Juan Andrés Benítez, «obre una via molt preocupant que pot fer que la policia torni a actuar amb violència contra els ciutadans, en vista que està sortint impune de tots els casos que havien arribat als tribunals». La denúncia la va fer ahir Nicola Tanno, membre de la plataforma Stop Bales de Goma i víctima, ell mateix, d’un d’aquests artefactes ara prohibits a Catalunya. «Aquesta absolució ha sigut un cop molt dur», va afirmar Tanno, molt enfadat.

«Si la valentia d’Ester Quintana, que ha sigut l’única víctima que ha portat fins al final la seva denúncia», no ha arribat a bon port, «ha sigut perquè Interior ha obstaculitzat la investigació des del primer moment», va assegurar l’activista. «Això, de fet, no ens sorprèn... És la manera de treballar de la policia, quan es tracta d’‘un dels seus’», va afegir.

PERILLOSES

Tot i això, si alguna cosa ha quedat clara en la sentència del Tribunal Superior de Justícia és que tan perilloses són les bales de goma com els projectils de viscolàstic o foam. És per això, va anunciar Tanno, que l’associació de la qual és membre ara també es planteja la prohició d’aquesta segona munició.

Notícies relacionades

El Sindicat Autònom de la Policia (SAP), majoritari als Mossos d’Esquadra, va celebrar, en canvi, l’absolució dels dos agents, que, segons l’organització, «han hagut de passar tot un calvari» per demostrar la seva innocència. El SAP va demanar, en un comunicat, que, després de la sentència absolutòria, es tanqui d’una vegada el debat que durant mesos ha provocat que els agents acusats s’hagin vist sotmesos «a un judici paral·lel que ha comportat un greuge tant per a ells com per a les seves famílies».

La Conselleria d’Interior, per la seva banda, es va abstenir de fer cap valoració de la sentència fins a conèixer-ne el contingut amb detall, va dir una portaveu del departament que dirigeix Jordi Jané. El mateix argument va utilitzar la conselleria per evitar parlar de l’estirada d’orelles que el tribunal fa a Interior per l’obstaculització i els errors comesos en la investigació del cas.