AFECTATS PER GASTROENTERITIS

Sanitat també investiga l'origen del brot de gastroenteritis per l'aigua embotellada

Alonso reclama que es depurin les responsabilitats per l'episodi

cjane33595441 gra060  paterna  valencia  comunidad valenciana   160419162933

cjane33595441 gra060 paterna valencia comunidad valenciana 160419162933 / Kai Forsterling

1
Es llegeix en minuts

El ministre de Sanitat en funcions, Alfonso Alonso, ha anunciat que el seu ministeri també està investigant el brot de gastroenteritis detectat a Barcelona i Tarragona pel mal estat de l'aigua embotellada subministrada per l'empresa Eden Springs a diverses oficines i que ha causat més de 3.100 afectats.

Alonso ha explicat a l'agència Efe que el ministeri "ha portat un seguiment atent del que va passar" en col·laboració "fluida" amb la Generalitat i ha destacat el fet que l'empresa "retirés els envasos sospitosos d'haver causat aquesta intoxicació". 

"Quan es faci una investigació que es depurin les responsabilitats pertinents. Ara mateix el més important és l'evolució favorable dels afectats. L'empresa ha d'investigar i nosaltres també, en col·laboració des del primer minut amb la Generalitat", ha afegit Alonso.

Notícies relacionades

Malgrat que encara es desconeix l'origen del brot, la Generalitat mira de confirmar que el problema podria estar en el procés d'envasanebt de l'aigua de la marca Font d'Arinsal, que es porta a terme en una planta d'Andorra. Eden Springs també apunta en la mateixa direcció.

Els resultats dels cultius realitzats a diferents afectats apunten que es tracta d'un norovirus, un microorganisme causant de la meitat de casos de gastroenteritis. Tan sols una persona va haver de ser hospitalitzada encara que ja ha sigut donada d'alta.