PRODUCTE EN MAL ESTAT

Els afectats per la intoxicació amb l'aigua envasada Eden a Barcelona pugen a 678

El líquid contaminat es va oferir en màquines de beguda instal·lades en centres de treball

agua

agua

1
Es llegeix en minuts

Aigua contaminada distribuïda en dispositius d'ús col·lectiu de la marca Eden, instal·lats en empreses de l'àrea metropolitana i de la ciutat de Barcelona, ha provocat els últims dies un brot de gastroenteritis que, en principi, ha afectat unes 678 persones, segons la xifra actualitzada aquest dissabte per l'Agència de Salut Pública de Catalunya (Aspcat), que recull dades dels serveis sanitaris que atenen les persones intoxicades.

El brot, que es va iniciar l'11 d'abril, és, en principi, de caràcter lleu. El pateixen de forma exclusiva els treballadors d'aquestes empreses, on l'Aspcat ha obert una investigació en què interroga el personal que ha consumit l'aigua. Els inspectors de l'Aspcat analitzaran la composició de l'aigua que subministra Eden per determinar quin microorganisme infecciós l'ha contaminat.

DOS DIES DE MALESTAR

Notícies relacionades

Una de les persones afectades va ser hospitalitzada, i la seva evolució ha sigut positiva, ha indicat Salut. La resta d'intoxicats han superat l'episodi gàstric després de patir durant unes 48 hores simptomatologia que ha inclòs nàusees, vòmits, dolor abdominal, diarrea i febre lleugera, que en algun cas ha arribat als 38,9 graus.

Salut Pública està retirant milers de garrafes d'aigua envasada de la marca Eden destinades a les empreses de l'àrea metropolitana de Barcelona.

Temes:

Aigua Malalties