Els intoxicats pel consum d'aigua de la marca Eden ja s'acosten a 1.200

La investigació del brot de gastroenteritis apunta que està causat per aigua de fonts andorranes

agua

agua

1
Es llegeix en minuts
ÀNGELS GALLARDO / BARCELONA

El nombre de persones afectades pel brot de gastroenteritis originat pel consum d'aigua contaminada de la marca Eden ja puja a 1.151, segons l'últim recompte de l'Agència de Salut Pública de Catalunya (Aspcat) a partir de dades facilitades pels serveis sanitaris que atenen els intoxicats. Són empleats de 190 empreses a les quals la firma Eden distribuïa dispositius d'ús col·lectiu amb aigua de diferents procedències.

Les investigacions de l'Aspcat, que no descarta nous casos, apunten que l'aigua causant de la intoxicació procedia de fonts d'Andorra.

El brot, que es va iniciar l'11 d'abril, és, en principi, de caràcter lleu. El pateixen de forma exclusiva els treballadors de les empreses a les quals Eden distribuïa fonts d'aigua. Fins ara les intoxicacions s'han produït en treballadors de companyies ubicades a Barcelona, la seva àrea metropolitana i, en menys mesura, Tarragona.

MILERS DE GARRAFES RETIRADES

Notícies relacionades

Els inspectors de l'Aspcat estan analitzant la composició de l'aigua que subministrava Eden per determinar quin microorganisme infecciós l'ha contaminat. L'agència està retirant d'empreses milers de garrafes d'aigua envasada d'aquesta marca.

Encara que almenys una persona ha hagut de ser hospitalitzada (la seva evolució ha sigut positiva), la immensa majoria de els intoxicats superen l'episodi gàstric després de patir durant unes 48 hores simptomatologia que inclou nàusees, vòmits, dolor abdominal, diarrea i febre lleugera, que en algun cas ha arribat als 38,9 graus.

Temes:

Aigua