Eden Springs acusa l'embotelladora d'Andorra del brot de gastroenteritis

L'empresa va distribuir l'aigua contaminada que ha afectat més de 3.000 persones

agua

agua

1
Es llegeix en minuts

L'empresa distribuïdora dels bidons d'aigua mineral que han causat més de 3.000 infeccions de gastroenteritisinfeccions de gastroenteritis entre treballadors d'empreses de Barcelona i Tarragona, Eden Springs, acusa l'embotelladora de l'aigua a Andorra com a possible origen del brot.

El secretari de l'Agència de Salut Pública de Catalunya (Aspcat), Joan Guix, va explicar aquest dilluns que encara desconeixen l'origen del brot, encara que ja va insinuar que el problema podria estar en el procés d'envasat, que es porta a terme en una planta d'Andorra, després de no trobar cap anomalia en la revisió feta a l'empresa distribuïdora Eden Springs.

L'empresa Eden Springs Espanya, que va ser la que va distribuir l'aigua en bidons reciclables entre diverses oficines de Barcelona i Tarragona, va retirar la setmana passada de manera preventiva més de 6.000 garrafes de 19 litres d'aigua de la marca Font d'Arinsal entre els seus clients.

En un comunicat, Eden Springs Espanya ha lamentat "profundament el malestar dels afectats pel brot de gastroenteritis" i comparteix "la preocupació dels nostres clients". L'empresa ha agraït al Departament de Salut de la Generalitat "la diligència i l'estreta col·laboració mostrades al llarg d'aquests últims dies" i ha subratllat que en la "corresponent investigació a Eden Espanya no s'ha detectat cap anomalia".

LA CAUSA, UN NOROVIRUS

"No obstant, tirem endavant les nostres investigacions per identificar la causa. Així mateix, com que les autoritats consideren que la possible font del problema podria ser l'aigua de l'embotelladora de Font d'Arinsal, a Andorra, estem a disposició de les autoritats catalanes i andorranes per col·laborar amb les seves investigacions", ha dit l'empresa.

Notícies relacionades

Els resultats dels cultius fets a diferents afectats apunten, segons va explicar ahir Guix, que es tracta d'un norovirus, un microorganisme causant de la meitat de casos de gastroenteritis.

Les autoritats andorranes estan portant a terme una investigació sobre com es pot haver contaminat l'aigua, i els resultats s'enviaran a laboratoris catalans per comparar les mostres d'aigua. Es calcula que el procés s'acabarà en un mínim de 10 dies. 

Temes:

Alimentació