AUDIÈNCIA DE BARCELONA

Quintana: "Confio en la justícia i estic a l'expectativa"

La dona espera que en el judici que s'inicia avui a Barcelona es demostri que els Mossos li van mutilar un ull

"Hem guanyat la batalla moral abans d'entrar al judici", ha destacat l'advocada de l'acusació particular

  / JOAN CORTADELLAS

 
33496998 60-quintana
La intervenció dels Mossos a Barcelona amb ús de llançadores antiavalots a la zona on era Ester Quintana

/

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

“Confio en la justícia i estic a l'expectativa”, ha assegurat Ester Quintana aquest dilluns minuts abans que s'iniciï a l'Audiència de Barcelona el judici contra els dos mossos acusats de ser els responsables de la mutilaciómutilació d'un dels seus ulls a causa d'una pilota de goma. La dona va resultar ferida en una manifestació celebrada el 14 de novembre del 2102 al centre de la capital catalana. La seva advocada, Laia Serra, ha rematat: “Hem guanyat la batalla moral abans d'entrar al judici”.

“Fa tres anys i mig que esperem aquest moment”, ha afegit Quintana. Ella, com a acusació particular, reclama nou anys de presó contra els agents. La fiscalia dos anys. “Aquest dia és molt important per a tots els afectats per les pilotes de goma. Estem contents d'haver arribat fins aquí i que es pugui celebrar el judici. Espero que en la vista es demostri la culpabilitat dels Mossos”, ha afirmat la dona. Rere seu hi havia una pancarta que deia: “La brutalitat i les mentides. Volem justícia”. Firmat Ojocontuojo.

SALVES, NO PILOTES

Notícies relacionades

Mentre les acusacions consideren els mossos acusats, un subinspector i un escopeter, com els responsables de la mutilació soferta per Ester Quintana, la defensa dels agents insisteixen que ells no van ser i que l'únic que van fer va ser tirar salves d'avís. En els seus escrits de defensa, redactats per les advocades Olga Tubau i Lydia Lajara, assenyalen que altres policies van fer trets al mateix lloc, cosa que deixa la porta oberta que altres mossos fossin els que van disparar la pilota de goma que va ferir Quintana. La dona va ser indemnitzada per la Conselleria d'Interior el 9 de setembre del 2015.

Està previst que la sessió d'aquest dilluns es dediqui a les qüestions prèvies que puguin plantejar les defenses i les acusacions. També es visionaran els vídeos incorporats en la causa. En un es van registrar els trets. Demà declararan els testimonis i els acusats ho faran d'aquí uns dies, després de les proves pericials.