El cap dels Mossos insisteix que no sap quin agent va mutilar Quintana

Trapero té "pocs dubtes" que fos ferida per un projectil policial però diu que poden condemnar-se innocents

 

  / FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
GUILLEM SÀNCHEZ / BARCELONA

El comissari en cap dels MossosJosep Lluís Trapero, ha mostrat el seu suport als dos policies del cos autonòmic que des d'avui són jutjats per la mutilació ocular d'Ester Quintana durant el discurs que ha ofert en el Dia de les Esquadres, gala anual de la policia catalana. 

Trapero ha remarcat que té "pocs dubtes" sobre l'origen de la ferida de Quintana, i li ha demanat perdó a ella i a la resta de víctimes que hagin pogut resultar lesionades a causa de l'exercici dels Mossos. En sentit contrari, ha afegit que no té "més informació" sobre els agents que van disparar el projectil que li va costar un ull a Quintana, en la vaga general del 14 de novembre del 2012. 

"Lamento molt comprovar que els Mossos no poden ara donar informació més precisa sobre com van pasar els fets. No ocultem res, no sabem res més", ha al·legat.

Per això, després de posar el cos en mans "de la justícia", ha recordat que "no s'ha de banalitzar la presumpció d'innocència amb judicis mediàtics ni condemnes exprés". 

EL 'CAS WANNINKHOF'

L'Audiència de Barcelona ha iniciat aquest dilluns el judici contra un subinspector i un escopeter dels Mossos d'Esquadra, acusats de disparar la pilota de goma que va rebentar un ull a Quintana en la manifestació per la vaga general del 14 de novembre del 2012.

Ha advertit també, a manera d'escollit recordatori, que per a ell suposa una "lliçó professional" el denominat 'cas Wanninkhof', en què un jurat popular va condemnar Dolores Vázquez per un crim que després es va demostrar que no havia comès.

Trapero ha remarcat que la seva tasca com a comissari en cap ha impulsat la màxima exigència professional respecte de les proves que acompanyen una detenció, de forma que en les reunions diàries que es fan en les comissaries es repeteix que els Mossos no detenen ningú "com a càstig, ni preventivament, ni per circs mediàtics".

LLEIALTAT A LA JUSTÍCIA

Notícies relacionades

"L'experiència del 'cas Wanninkhof', on es va condemnar una innocent, Dolores Vázquez, és una lliçó professional que m'acompanyarà tota la vida", ha indicat Trapero, en el context del seu suport als dos agents dels Mossos d'Esquadra que són jutjats des d'avui pel 'cas Quintana'.

En qualsevol cas, ha remarcat el seu suport públic als agents jutjats, encara que ha garantit que, igual que passarà el pròxim mes quan siguin jutjats els agents que van reduir mortalment l'empresari Juan Andrés Benítez, seran lleials a l'"escrutini de la justícia".