Carmena aplica el pla heretat de Botella per a les prostitutes

L'alcaldessa de Madrid va proposar en campanya un pla pilot de legalització parcial però no s'ha concretat en cap projecte

tecnicomadrid32233115 gra030  madrid  22 12 2015   la alcaldesa de madri

tecnicomadrid32233115 gra030 madrid 22 12 2015 la alcaldesa de madri

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

L'Ajuntament de Madrid valora amb el màxim respecte la determinació presa per la seva homòloga de Barcelona, Ada Colau, i considera la lluita contra l'explotació sexual una prioritat. No obstant, de moment no s'ha plantejat posar en marxa mesures similars. Fonts del consistori recorden que la regulació és estatal i que, per tant, estan subjectes a la normativa establerta per la llei de seguretat, i per això la tasca municipal queda acotada a la feina assistencial a les prostitutes a les quals en qualsevol cas es considera víctimes.

Durant la campanya electoral per a les municipals del 2015, Manuela Carmena va proposar un estudi a fons per posar en marxa un projecte pilot experimental i concedir cert grau de legalització i de reconeixement de drets laborals a les dones treballadores del sexe. Llavors va arribar a exemplificar-ho com les ‘narcosales’ implementades per a les drogoaddiccions. Fins i tot, en una visita al Vaticà, el mes de juliol passat, l'alcaldessa va demanar una reflexió sincera sobre les causes de la prostitució o el que ella va denominar “per què un se'n va de putes”, i va defensar que s'ha d'entendre la sexualitat des de la “cultura de les cures”.

El consistori  madrileny valora amb el màxim respecte la decisió presa per Ada Colau

ANUNCIS AL CARRER

No obstant, aquest debat no està obert a l'ajuntament, que per ara es limita a aplicar els plans que ja estaven aprovats en l'anterior legislatura, sense grans canvis. L'únic visible ha sigut declarar il·lícits els anuncis de prostitució que es reparteixen pels carrers, en una iniciativa impulsada des del PSOE que va aconseguir el suport unànime de la resta de grups.

Notícies relacionades

Durant el mandat d'Ana Botella, el PP va tractar d'impulsar una nova ordenança municipal en què es plantejaven multes de fins a de 600 euros. No obstant, el projecte, anunciat a bombo i platerets, va acabar dormint en un calaix.

L'equip de Carmena implementa fins a final d'aquest any el pla contra l'explotació sexual 2013-2016, 'heretat' de Botella, que desenvolupa programes preventius i té una àrea destinada de forma integral a l'atenció a víctimes de tracta i prostitutes. Se'ls ofereix ajuda psicològica, jurídica, social i es forma les dones perquè tinguin altres alternatives professionals. També han realitzat cursos específics per a agents de la policia municipal.