La Fundació Pere Tarrés va denunciar els abusos del monitor dels Maristes

L'entitat afirma que va apartar el jove estudiant en pràctiques de qualsevol activitat i no li ha donat el títol

2
Es llegeix en minuts

L'Escola d'Esplai de Barcelona, el centre de formació de monitors de la Fundació Pere Tarrés, ha afirmat en un comunicat que va complir el protocol el desembre passat, quan la direcció de l'Escola dels Maristes de Sants va denunciar un monitor en pràctiques per presumptes abusos sexuals i va comunicar el cas a la Direcció General de la Joventut de la Generalitat.

La Fundació Pere Tarrés detalla que el 3 de desembre la direcció de l'escola marista de Sants-les Corts va comunicar a l'Escola de l'Esplai de Barcelona que hi havia una denúncia d'una família per assetjament sexual a un nen per part d'un monitor del menjador escolar.

No es tractava d'un treballador de la Fundació Pere Tarrés, sinó d'un estudiant del curs de monitor de temps lliure de l'Escola de l'Esplai de Barcelona de la Fundació Tarrés que estava fent les pràctiques vinculades a aquesta formació. El col·legi va informar la fundació que havia denunciat els fets als Mossos d'Esquadra.

APARTAT DE LES PRÀCTIQUES

Segons la fundació, el mateix dia 3 de desembre, l'Escola de l'Esplai ho va comunicar a Joventut, responsable dels monitors d'activitats d'oci educatiu, i juntament amb la direcció de l'escola "va intervenir de manera coordinada, seguint pautes compartides i acceptades". I que l'Escola de l'Esplai va apartar "immediatament l'acusat de les pràctiques de menjador escolar i de qualsevol activitat que impliqués contacte amb nens".

A més, l'Escola de l'Esplai li va comunicar per escrit mitjançant un burofax el seu cessament com a alumne de pràctiques i la impossibilitat d'obtenir el títol de monitor de temps lliure, a l'espera de les conclusions a què arribi la instrucció judicial.

L'Escola de l'Esplai de la Fundació Pere Tarrés ha aclarit que no té actualment cap vinculació amb aquest aspirant a monitor, que havia començat la seva formació a l'Escola de l'Esplai de Barcelona el dia 14 de setembre. La part presencial d'aquesta formació es va acabar el 30 d'octubre, mentre que la part virtual havia d'acabar el 9 de desembre. El conveni de pràctiques que l'estudiant va firmar amb l'escola marista de Sants-les Corts s'havia de portar a terme del 9 de novembre al 21 de desembre del 2015.

PROTOCOLS INTERNS DE SELECCIÓ

L'estudiant s'havia matriculat directament en el curs de monitor d'activitats de temps lliure, una inscripció que no requereix selecció prèvia i que té com a únic requisit tenir 18 anys, segons la normativa de la Direcció General de Joventut.

La Fundació Pere Tarrés assegura que disposa d'uns "protocols interns d'actuació en casos de sospita d'abús sexual i altres maltractaments greus que estan a disposició de tots els treballadors a través de la intranet" i que, pel volum de persones que participen en les seves activitats, "posa especial atenció en els processos de detecció i comunicació de qualsevol situació d'abús o maltractament de menors o adults".

Notícies relacionades

Durant el 2015, la Fundació Pere Tarrés va tenir 20.684 alumnes en cursos d'oci i acció social, "sense cap incidència".

La Fundació Pere Tarrés ha mostrat tota la seva "disponibilitat a col·laborar per garantir l'interès superior dels menors i protegir els seus drets" i, sempre respectant "la presumpció d'innocència de l'investigat", s'ha posat a disposició de les autoritats judicials i policials "en el que sigui necessari".