A. F., acusat de pederàstia als Maristes: "No és la primera vegada que em fan xantatge"

Un dels tres exdocents del col·legi de Sants-les Corts denunciats per abusos sexuals nega els fets i atribueix les acusacions a alumnes ressentits

fcasals32735037 barcelona 10 02 2016 a f  ex profesor de los maris160210143050

fcasals32735037 barcelona 10 02 2016 a f ex profesor de los maris160210143050 / Albert Bertran

2
Es llegeix en minuts
María Jesús Ibáñez
María Jesús Ibáñez

Periodista

ver +

"És tot cosa de ressentits". Aquesta és la primera explicació que ofereix A. F., un dels tres exprofessors del col·legi dels Maristes de Sants-les Corts que han sigut denunciats per abusos sexuals per diversos exalumnes. Els fets que se li atribueixen són greus, gravíssims. A les preguntes d'EL PERIÓDICO, A. F. ho nega tot i ho atribueix a antics pupils venjatius i malintencionats. Atén els periodistes aquest dimecres al matí al rebedor del seu domicili, en un barri popular de l'àrea metropolitana de Barcelona. Accepta respondre unes breus preguntes. El seu to és tallant; el seu aspecte, molt seriós.

¿Està al corrent de les denúncies que s'han fet contra vostè els últims dies? Les conec, però només a través de la premsa. Estic al corrent del que ha publicat el seu diari.

¿I com les valora? És tot fals. Tot això és cosa de ressentits... 

Si fos així, ¿per què creu que les estan presentant? Hi ha acusacions molt greus... Com li dic, aquí hi ha gent dolenta, que per algun motiu que desconec em vol fermal. No és la primera vegada que em passa.

¿L'havien denunciat abans? No, no. Una vegada, fa ja temps, em vaig trobar amb un exalumne que em va amenaçar d'explicar coses si jo no li donava diners. 500 euros crec que em va demanar...

En realitat, A. F. sí que havia sigut denunciat amb anterioritat per abusos sexuals. Un exalumne seu, A., va presentar la denúncia el 1997, però el jutge va arxivar el cas perquè el suposat delicte ja havia prescrit. En aquests casos, el denunciat no necessàriament és informat pel magistrat. 

¿Què li va dir aquell expupil que explicaria de vostè? Tot falsedats.

¿I vostè no el va denunciar a ell? No, no ho vaig fer. Però era un xantatge claríssim.

A. F. interromp aquí la conversa. Es dirigeix a la porta del pis i fa el gest d'obrir. És evident que no se sent còmode. Ja se'l veu irritat. "És que he de sortir, he de fer uns encàrrecs", insisteix.

¿Va estar molts anys treballant al col·legi? Doncs no sé dir-l'hi... Més de 40 anys. 

¿Sap qui són els alumnes que el denuncien? No en tinc ni idea, en tots aquests anys he tingut molts alumnes.

Notícies relacionades

Fins aquí arriba la conversa. Assegura que oficialment no li consta cap denúncia en contra seu. L'exmestre ja ha contactat amb un advocat. Diu que el lletrat li ha recomanat no donar explicacions. També afirma que està en contacte amb el col·legi marista. El centre, però, sosté en resposta a aquest diari que no té cap constància sobre l'assumpte i que ha començat a investigar-ho.

"Vostès em disculparan, però no puc dir res més". A. F. obre la porta de casa seva i convida a sortir els periodistes.