Els Minyons de Terrassa completen l'inèdit quatre de deu amb folre i manillles

L'entitat egarenca posa la millor culminació a la temporada en una actuació amb dos espectaculars castells de deu pisos

Els Minyons de Terrassa carregant el 4 de 10 amb folre i manilles / periodico

2
Es llegeix en minuts
RAFAEL MORALES / TARRAGONA

La diada castellera celebrada aquest diumenge a la plaça Vella de Terrassa (Vallès Occidental) quedarà en la memòria de l'activitat que dilluns passat va complir el cinquè aniversari de la seva declaració de patrimoni immaterial de la humanitat per part de la Unesco. Els Minyons de Terrassa han acabat una temporada espectacular amb amb quatre castells de gamma extra i, entre ells, el quatre de deu amb folre i manilles, un castell que mai abans s'havia fet. En la mateixa actuació, els Minyons han descarregat el tres de deu amb folre i manilles.

Els Minyons no només han carregat per primera vegada el quatre de deu, sinó que també l'han descarregat amb una solvència que ha semblat fer fàcil una construcció que semblava inabastable. La colla de Guillem Comas ha intentat el gegantí castell en la segona ronda de la diada en què s'han vist acompanyats pels Castellers de Barcelona i els Castellers de Sants.

El quatre de deu, fins avui, era un castell de ciència-ficció. Els Castellers de Vilafranca el van portar a la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès) el novembre del 2013 i els Minyons van fer el mateix en el seu diada de l'any passat. Els dos intents es van quedar en això i tan lluny d'arribar a carregar el castell que semblava que trigaria a arribar. Els Minyons han aconseguit avui la gegantina torre humana i s'han recreat en una construcció que ha fet plorar a mitjana plaça.

EL SOSTRE DE LA GAMMA EXTRA

Però la fita de l'agrupació egarenca no s'ha quedat aquí. Han iniciat la jornada amb un programa que pretenia superar la millor actuació de la història, que els Castellers de Vilafranca van fixar l'1 de novembre (tres de nou amb folre i agulla, dos de vuit, tres de deu amb folre i manilles i pilar de vuit amb folre i manilles) per sobre de la que ells mateixos tenien des del 2013. Als Minyons els ha faltat molt poc per superar la gesta dels de Vilafranca, però n'han aconseguit una altra, la de descarregar dos castells de deu pisos en una mateixa actuació i per la mateixa colla.

Notícies relacionades

Han fallat en el tres de nou amb folre i agulla, que només han pogut carregar i és un castell que tan sols els Castellers de Viladranca han sigut capaços de completar. Finalment, els de Terrassa han posat fi a la seva actuació amb el pilar de vuit amb folre i manillles, el quart castell de gamma extra que han aixecat a la plaça Vella de Terrassa. 

Els Minyons, després de l'etapa grisa de la qual van començar a sortir al final de la temporada passada, han tancat la temporada d'una forma increïble. Al llarg d'aquest any han descarregat quatre vegades el tres de deu, una fita mai vista ja que és un castell que en total només s'ha completat deu vegades des que ells mateixos el van fer per primera vegada el 1998 (els de Vilafranca l'han descarregat tres vegades). A això han sumat avui el quatre de deu. Els castells no tenen sostre.