CAMPANYA EDUCATIVA

Barri Sèsam presenta la Julia, el seu primer personatge amb autisme

El projecte inclou llibres, vídeos, jocs i material educatiu accessible per a les famílies per internet

Barrio Sèsam posa en marxa un projecte per conscienciar sobre els nens amb autisme, que inclou un nou ’muppet’ anomenat Julia. / periodico

1
Es llegeix en minuts
LAURA ESTIRADO / BARCELONA

Al famós lloc on viuen Coco, Triqui i Elmo s'hi acaba de mudar un personatge més. La factoria de Barri Sèsam acaba de donar a conèixer la Julia, el seu nou amic 'muppet' amb autisme que té l'objectiu de conscienciar sobre aquest trastorn i reduir els "estigmes" relacionats amb ell. La iniciativa, pensada sobretot per a comunitats i famílies amb nens de 2 a 5 anys, inclou aquest nou 'muppet', una aplicació de descàrrega gratuïta que incorpora vídeos musicals, contes, targetes i material especialment dissenyat per fer la vida quotidiana més fàcil als nens amb autisme així com a les seves famílies.

 

 

"Every kid is an original, we're all one of a kind!" Celebrate the uniqueness of each and every child with our brand new... Posted by Sesame Street on dimecres, 21 d'octubre de 2015

 

Una pàgina web i un club a Facebook recolzen també aquesta iniciativa seguida ja per un milió de persones (tan solos hores després de posar-se en marxa als EUA, aquest mateix dimecres).

PUNTS EN COMÚ

Notícies relacionades

"Els nens amb autisme comparteixen, com la resta de nens, l'alegria de jugar i estimar i de tenir amics i ser part d'un grup", ha explicat en una entrevista per a la revista 'People' la doctora Jeanette Betancourt, una de les artífexs d'aquest projecte encaminat a destacar punts comuns entre els nens amb autisme i sense. 

El material (llibres, jocs, vídeos) d'aquesta iniciativa que encapçala el personatge de la Júlia té en comú que tot això està explicat des de la perspectiva d'un nen amb autisme. "Quan expliquem que hi ha certs comportaments, com les bufetades a les mans o els sorolls, i que són per expressar l'alegria o la tristesa del nen amb el trastorn, això ajuda els seus companys a entendre com interactuar amb aquests nens. Els fan sentir [al nen amb autisme] més còmode, més inclòs en el grup", relata Betancourt, que recorda que tot aquest projecte, a més, es pot seguir a les xarxes a través de l'etiqueta #SeeAmazing.

Temes:

Autisme