INICIATIVA HUMANITÀRIA

'Walking for water', un pelegrinatge des de Dinamarca fins a Tanzània a la recerca d'aigua potable

Un jove danès recorrerà més de 18.000 quilòmetres a peu per recaptar fons en el seu projecte solidari

Actualment fa l'etapa del camí a Espanya

3
Es llegeix en minuts
LAIA PIÑOL

'Walking for water' és com es coneix el pelegrinatge que pretén portar a terme un jove danès al llarg del continent europeu i africà. En dos anys i mig, Charlie Uldahl Christensen recorrerà un total de 18.000 quilòmetres per l'interior de 28 països diferents. El seu objectiu, recaptar 400.000 dòlars per construir un sistema amb dues bombes i 19 quilòmetres de canonades necessaris per proporcionar aigua potable als habitants de Lengasti (Tanzània). Una població que es veu obligada a caminar, diàriament, 38 quilòmetres a la recerca d'un element tan bàsic i essencial per a la supervivència humana com és l'aigua.

“ESTIC VIVINT EL MEU SOMNI”

El 18 de maig, Charlie Uldahl Christensen feia 27 anys. Després de passar sis mesos col·laborant en una tasca humanitària amb la gestió d'un orfenat a Tanzània, va sentir que havia arribat el moment de fer una cosa que realment definís el seu pas per la vida. Al llarg del temps en què va tenir l'oportunitat de conèixer en profunditat un dels llocs més remots del continent africà --on encara no tenen accés a aigua potable ni electricitat-- va comprendre, segons explica, que qualsevol persona pot aportar el seu particular gra de sorra a la societat.

I va ser així com Charlie va decidir emprendre un camí a peu des de la seva ciutat natal, Esbjerg (Dinamarca), fins a Tanzània motivat per la seva personal iniciativa altruista, que ajudaria a facilitar el dia a dia de les persones amb menys recursos. “Em vaig adonar que aquesta era la meva oportunitat de sobreviure als meus propis somnis i interessos personals. Vaig sentir que realment eren una altra mena de responsabilitats les que et feien créixer com a persona. Estic vivint el meu somni i, honestament, crec que hauré après lliçons molt més valuoses al final d'aquest viatge que si hagués passat el mateix temps a la universitat”, afirma.

18.000 QUILÒMETRES A PEU

Una aventura que no només simbolitzarà el camí que han de recórrer diàriament els habitants d'aquesta població africana, sinó que, a més, segons ell, donarà sentit al seu pas per la Terra perquè està a les nostres mans fer del món un lloc millor. I és sota aquesta premissa que, quan comença a minvar la força física, Charlie assegura que torna a treure l'impuls que necessita per tirar endavant el seu projecte. “Les meves prioritats en la vida han sigut diferents des d'aleshores i em sento realitzat d'una manera que mai havia experimentat, perquè no tinc cap dubte que el que estic fent és l'opció correcta”, explica.

Fa més de 130 dies que va sortir i el camí no ha sigut fàcil fins ara. Tot i comptar amb una petita xarxa de voluntaris en cada país i aconseguir allotjament gratuït mitjançant un sistema de 'couchsurfing', la falta de recursos i el pes de la seva peculiar ‘mula’ --un carret on porta les seves pertinences bàsiques per a la supervivència-- li han jugat alguna mala passada. En el seu pas per Santiago de Compostel·la , explica que va ensopegar amb més d'un obstacle per poder travessar els estrets camins de desnivells i roques, i a Compiègne (França) va trencar el xassís del carro en tres trossets i va haver de demanar que li enviessin la peça de recanvi des de Dinamarca.

EL SEU PAS PER ESPANYA

Notícies relacionades

Des que va arribar a Espanya el 2 de setembre, Charlie no ha deixat de caminar per la costa del mar Cantàbric. Una etapa de la qual parla amb especial afecte, ja que va comptar amb la companyia del seu pare a Bilbao i un gran suport i interès per part dels habitants d'aquests pobles.

El seu trajecte s'ha desviat ara cap al Camí de Santiago, des d'on pretén endinsar-se a Portugal al mes de novembre. Si tot surt segons les previsions, serà cap al mes de desembre quan Charlie, després de recórrer la costa portuguesa, tornarà a posar els peus a Espanya. Concretament, passarà per Sevilla i Màlaga mentre es dirigeix al Marroc per l'estret de Gibraltar. Podeu col·laborar amb la causa i seguir cadascun dels seus nous passos a través del seu blog o Facebook.