PRIMERES MESURES DEL GOVERN

Colau imposa 12 multes als bancs per tenir pisos buits

Barcelona havia obert expedients però mai abans havia sancionat

L'ajuntament destina un fons de 3,5 milions per comprar vivendes

L’alcaldessa Ada Colau celebra amb membres de la PAH l’aprovació de la ILP de la vivenda i la pobresa energètica al Parlament. Colau s’abraça amb el portaveu de la PAH, Carlos Macias.

L’alcaldessa Ada Colau celebra amb membres de la PAH l’aprovació de la ILP de la vivenda i la pobresa energètica al Parlament. Colau s’abraça amb el portaveu de la PAH, Carlos Macias. / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
CRISTINA BUESA / BARCELONA

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha anunciat aquest dimecres que l'ajuntament ha imposat les primeres 12 multes a entitats bancàries per tenir pisos buits durant més de dos anys. Les sancions pugen a 5.000 euros i es produeixen després d'haver impulsat els corresponents expedients, que s'havien iniciat en el mandat anterior però que no havien acabat amb multes.

Colau ha explicat que la situació a la ciutat continua sent preocupant i que la xifra de desnonaments segueix sent "alarmant". Per això, el consistori ha aprovat una sèrie de mesures que no només es basen en les mesures sancionadores. Per això també ha decidit comprar vivendes, ampliar els fons per a ajudes de lloguer i els criteris per accedir-hi.

APROVAT FA UN ANY

L'alcaldessa ha recordat que la possibilitat de multes als bancs era una possibilitat des de fa més d'un any i que, malgrat que han iniciat el diàleg (ha recordat les converses amb les entitats i amb la SAREB), la urgència de la situació de moltes famílies interpel·lava les autoritats municipals a "mobilitzar" el màxim de vivendes.

Per això també ha destinat 3,5 milions d'euros per comprar pisos mitjançant el sistema de tempteig i retracte per destinar-los a la vivenda social. També es rehabilitaran perquè estiguin en condicions de ser habitats.

EN UN MES, SET PISOS

Notícies relacionades

Per aquest mètode, Barcelona adquirirà en aquest mateix mes set pisos: tres a Nou Barris, un a Horta-Guinardó, dos a Sant Andreu i un altre a Sants-Montjuïc. Aquests són els primers d'un grup de 17 que l'ajuntament ha avisat a la Generalitat que optarà a la seva adquisició, ha prosseguit Colau.

Acompanyada del regidor de Vivenda, Josep Maria Montaner, tots dos han comentat també la decisió del govern d'ampliar de sis a set milions les ajudes per a pisos de lloguer. També han modificat les condicions per accedir-hi.

Temes:

Ada Colau