ANAVEN A CASTELLÓ

Dos morts per l'accident d'un ultralleuger a l'Alt Empordà

L'aparell s'ha estavellat poc després d'enlairar-se de l'aeròdrom de Viladamat

Dos morts a l’estavellar-se un ultralleuger a l’Alt Empordà. / ICONNA / JOAN CASTRO

1
Es llegeix en minuts
FERRAN COSCULLUELA / GIRONA

Dues persones han mort aquest dilluns a causa de l'accident d'un ultralleuger a l'aeròdrom de Viladamat, a l'Alt Empordà. Els Bombers de la Generalitat han rebut un avís cap a les nou del matí, quan un testimoni del sinistre els ha informat que el petit avió ha caigut, per causes que es desconeixen, pocs instants després d'enlairar-se de les instal·lacions.

L'aparell s'ha incendiat a causa de la col·lisió i els equips d'emergència no han pogut fer res per socórrer els dos ocupants de l'ultralleuger, que han perdut la vida. La identitat de les víctimes encara no ha sigut comunicada. L'únic que ha transcendit de moment és que es tracta de dos homes de nacionalitat espanyola que participaven en una ruta aèria amb altres ultralleugers. En el moment de l'accident, el grup d'avions es dirigien a Castelló.

En la maniobra d'enlairament, l'aparell ha pujat uns tres o quatre metres, ha xocat amb una caseta d'un hort molt pròxim a la pista del camp aeri i s'ha incendiat.

Notícies relacionades

L'instructor de Viladamat Jordi Sierra ha al·ludit com a causes del sinistre a "la poca densitat de l'aire, encara que la pista és llarga i ampla" i al fet que l'avió ha intentat enlairar-se "una mica abans d'hora i això l'ha fet virar a la dreta pel pes que portava i xocar amb l'única casa que hi ha al costat del camp de vol".

"No ha sigut res de l'aparell que hagi fallat, són ultralleugers supersegurs d'ultima generació", ha puntualitzat Sierra, que ha apel·lat a la "mala sort" per aquest cúmul de circumstàncies, a les quals s'ha sumat el sol en contra.