36 HECTÀREES CALCINADES

Controlat l'incendi que ha obligat a desallotjar més d'un centenar de veïns als voltants de Girona

Una burilla mal apagada, possible causa del foc de les Pedreres de Girona

El director de prevenció i extinció d’incendis, Ramon Parés, assegura que l’incendi està estabilitzat i que els desallotjats ja poden tornar a casa seva. / periodico

1
Es llegeix en minuts

Els Bombers de la Generalitat han controlat aquest dimecres cap a les 06.20 hores l'incendi forestal que des d'ahir a la tarda ha cremat unes 36 hectàrees de massa forestal als voltants del cementiri municipal de Girona i que va obligar a desallotjar uns 150 veïns, que ja han pogut tornar a casa seva. Segons fonts de la investigació, una burilla mal apagada pot haver causat l'incendi.

Els Bombers de la Generalitat han informat que una dotzena de dotacions terrestres dels bombers continuen al lloc, conegut com a les Pedreres de Girona, treballant en les tasques d'extinció del foc que, segons les dades del Cos d'Agents Rurals, ha calcinat unes 36 hectàrees.

La pluja que ha caigut durant la nit a la zona, uns sis litres per metres quadrat, ha ajudat a sufocar les flames.

Efectius de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), de la Policia Local, Mossos d'Esquadra, Agents Rurals, voluntaris, Protecció Civil i Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) han participat en l'operatiu.

El foc, que va obligar aquest dimarts a mobilitzar 51 dotacions terrestres dels bombers i 15 d'aèries, va causar danys de diversa consideració en set vivendes i va obligar a desallotjar de manera preventiva uns 150 veïns de les cases pròximes.

Notícies relacionades

Així mateix, els residents a les urbanitzacions pròximes a la zona afectada, Torre Gironella, Torre Alfons XII i Sant Daniel, van ser confinats a les seves vivendes.

Protecció Civil va habilitar el pavelló de Vila-roja i una sala de l'hotel AC Palau de Bellavista per acollir els veïns desallotjats.