Anar al contingut

PARLAMENT

Catalunya aprova la llei d'igualtat d'home i dona

EL PERIÓDICO / BARCELONA

El Parlament va aprovar ahir per unanimitat la llei d'igualtat efectiva entre dones i homes. El text fixa polítiques públiques dirigides a promoure la igualtat efectiva i l'apoderament, reconeix el paper de les associacions de defensa dels drets de les dones, estableix que en la contractació i a l'hora de destinar ajudes es doni prioritat a les empreses i entitats que tinguin plans d'igualtat i determina que hi ha d'haver paritat en els òrgans col·legiats, tribunals i òrgans tècnics de selecció de les administracions públiques.

També aposta per una educació no sexista, per la prohibició de joguines i determinats anuncis publicitaris i per l'impuls de la conciliació i el repartiment de tasques familiars.

La iniciativa, que incorpora un règim sancionador per a casos d'incompliment, crea un distintiu català d'excel·lència empresarial en matèria d'igualtat, un observatori de la iguatat de gènere adscrit a l'Institut Català de les Dons (ICD), i proposa un conveni de col·laboració entre l'autoritat judicial, la Fiscalia i el Síndic de Greuges per actuar en casos de discriminació, explotació i violència contra les dones.

Unió i Convergència van visualitzar aquí la seva primera divisió de vot després de la ruptura de la federació. Encara que la van recolzar en la votació final, van discrepar en el vot de tres punts concrets sobre l'avortament i l'eutanàsia.

Temes: Parlament

Per oferir-li la millor experiència possible estem canviant el nostre sistema de comentaris, que passa a ser Disqus, que gestiona 50 milions de comentaris en mitjans d'arreu del món cada mes. Ens disculpem si aquests primers dies hi ha algun procés extra de 'login' o si el servei no funciona al 100%.