Protecció Civil manté 28 comarques catalanes en risc elevat d'incendi

Les temperatures poden arribar els 40 graus centígrads a les comarques d'interior

1
Es llegeix en minuts

Protecció Civil de la Generalitat manté l'alerta de risc elevat de incendi en 28 comarques per la persistència de les altes temperatures provocades per l'onada de calor.

Les zones amb el risc més elevat són a la franja litoral i prelitoral, i la continuació de la calor fa que el risc per incendi sigui cada vegada més elevat, ha informat Protecció Civil aquest dilluns en un comunicat.

També es manté l'alerta per l'onada de calor en el pla ProciCat --que està activada des del 26 de juny-- i, segons el Servei Meteorològic de Catalunya, les temperatures extremes es mantindran fins dimarts, amb temperatures que poden rondar els 40 graus al centre de Catalunya.

L'onada de calor que continua afectant Espanya i gran part d'Europa occidental es mantindrà almenys tota aquesta setmana i, previsiblement fins dimecres de la setmana que ve, encara que en aquest període, per zones, es produiran oscil·lacions, pujades i baixades de temperatures que serviran d'"alleujament", segons l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), que, de moment "no veu quan acabarà".

PREVISIÓ

Notícies relacionades

Aquest dimarts els termòmetres pujaran a l'est de la Península, a Catalunya i a l'interior de València, Saragossa i les zones veïnes, i podrien arribar fins als 42 ºC. No obstant, a Aragó començarà a bufar el vent de cerç i, l'endemà, cauran les temperatures uns 8 graus centígrads a la vall de l'Ebre, de manera que en aquesta zona passaran a tenir entre 30 i 32 graus centígrads.

RESTA D'EUROPA

Respecte a la resta d'Europa, l'Aemet ha indicat que segueixen amb avisos de risc extrem (vermell) en països com Suïssa, Polònia, Txèquia, Eslovàquia, Àustria, Hongria i Romania, així com als països dels Balcans. La resta dels països també queden sota la influència de l'onada de calor, com França, que té avisos d'altes temperatures a la franja sud-est; a Itàlia, tot el país menys el sud, i Alemanya. L'única zona que no està en alerta són Grècia i Macedònia.

Temes:

Incendis