NECESSITA 90.000 EUROS

Una dona amb extrema anorèxia demana ajuda a internet

Rachael Farrokh, de 37 anys, 1,70 d'altura i 20 quilos, necessita recaptar fons per ingressar a l'únic hospital dels EUA que pot salvar-li la vida

L’actriu de 37 anys, 1,70 i 20 quilos de pes Rachel Farrokh busca recaptar fons per poder curar-se de la greu anorèxia que pateix. / YOUTUBE / RACHEL'S ROAD TO RECOVERY

1
Es llegeix en minuts

Rachael Farrokh, una dona de 37 anys afectada per un sever desordre alimentari, ha recorregut a internet per demanar ajuda per salvar-li la vida, segons relata en un dramàtic testimoni recollit en un dur vídeo de Youtube amb què espera aconseguir els fons necessaris per pagar un tractament.

La seva campanya d'auxili, anomenada 'Rachel's Road to Recovery', va arrencar el 29 d'abril però fins ara havia passat desapercebuda per a la premsa, que ara es fa ressò de la seva història als Estats Units.

La dona, Rachael Farrokh, és una actriu de San Clemente, al sud de Califòrnia, que assegura lluitar contra la seva anorèxia des de fa una dècada i que la seva malaltia ha arribat a un punt crític en què, segons diu, la seva única possibilitat per seguir endavant és ingressar en un centre de tractament a l'altre costat dels Estats Units.

1,70 I 20 QUILÒMETRES

Farrokh fa 170 centímetres i pesa al voltant dels 20 quilograms i el seu marit Rod Edmondson, de 41 anys, explica que ni els hospitals, ni les infermeres domèstiques, ni els terapeutes volen atendre-la perquè davant del  seu delicat estat, si li passés alguna cosa temen que se'ls facin responsables.

Edmondson, que ha deixat la feina per cuidar-la a temps complet, va aportar el seu testimoni en la plataforma de finançament col·lectiu GoFundme on volen recaptar 100.000 dòlars (uns 90.000 euros) per costejar el seu tractament.

"Només hi ha un hospital al país que s'especialitza a realimentar pacients amb tan poc pes i la meva missió és portar-la allà", va afirmar Edmondson que enumera els problemes físics que ja ha superat la seva dona, entre ells cardíacs, fallades renals i de fetge.

SITUACIÓ CRÍTICA

"Ella està en una situació crítica", va dir. "Els seus dies estan limitats si no fem alguna cosa immediatament", va afegir Edmondson.

Notícies relacionades

En els 21 dies que es va posar en marxa la campanya han ingressat més de 67.000 dòlars.

"Necessito la teva ajuda, necessitem la teva ajuda, d'una altra manera no tinc opcions, i estic preparada per recuperar-me. Per favor, fes el que puguis per salvar-me la vida", afirma Farroukh desesperada en un vídeo que mostra la seva extrema primesa.