REFORMA EDUCATIVA

Rigau apel·la a la responsabilitat dels pares en la prova de 3r

Pares de la Escola del Bosc protesten el primer dia de les proves de tercer de primària.

Pares de la Escola del Bosc protesten el primer dia de les proves de tercer de primària. / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Les proves diagnòstiques de 3r de primària, que ahir van començar a fer-se als col·legis catalans, seran corregides pels professors dels mateixos alumnes examinats i els resultats seran d'ús estrictament intern, al·lega la Conselleria d'Ensenyament, que és l'encarregada, a Catalunya, de l'organització d'aquesta prova, la primera de les diverses avaluacions incloses a la LOMCE.

Notícies relacionades

Ensenyament, que segons van informar ahir fonts del departament, aplica «administrativament» el que està previst en la llei Wert, insisteix que el test a què se sotmetran fins al 15 de maig uns 80.000 escolars catalans és «diagnòstic i orientatiu» i el seu resultat no constarà en l'expedient de l'alumne. Es tracta, va argumentar la conselleria, d'una prova més de les moltes que es fan a l'aula, por lo que va apel·lar a la responsabilitat de les famílies.

La crida la va fer el departament que dirigeix Irene Rigau a propòsit del boicot iniciat per part de famílies d'alumnes afectats per les proves. Els opositors van escenificar ahir en alguns col·legis, com el del Bosc de Barcelona, el seu rebuig, amb accions educatives al mig del carrer. Els promotors de la campanya, que compta amb el suport del Marc Unitari de la Comunitat Educativa, van denunciar pressions de la conselleria a les escoles i van acusar Rigau d'estar acatant «una llei de la qual ella diu estar en contra», van lamentar.