Un minut de silenci a totes les escoles

Professors, pares i estudiants condemnen de forma unitària l'atac al Joan Fuster

Familiars dels alumnes l’IES Joan Fuster, a les portes del centre, aquest matí.

Familiars dels alumnes l’IES Joan Fuster, a les portes del centre, aquest matí. / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

La comunitat educativa en conjunt, des dels sindicats de professors i estudiants fins a les associassions de pares, ha expressat aquest dilluns la seva repulsa als fets que han tingut lloc a l'institut Joan Fuster de Barcelona, on un alumne ha matat un professor i ha ferit quatre persones. També el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, ha manifestat la seva "consternació".

Wert ha enviat un telegrama als familiars del professor mort; un altre al director del centre educatiu, i un tercer a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, per traslladar-los el seu "profund condol per la mort del professor", així com els seus "desitjos d'una ràpida recuperació dels ferits", ha informat el ministeri en un comunicat.

Notícies relacionades

La comunitat educativa ha convocat per dimarts, a les 12.00 hores, un minut de silenci a tots els centres catalans per mostrar la seva repulsa contra el que ha passat i el seu suport als familiars de les víctimes.

Encara que la majoria dels representants dels mestres afirmen que el del Joan Fuster és un cas aïllat, protagonitzat per un estudiant que no havia donat mostres de conflictivitat, organitzacions com ASPEPC, que agrupa professors de secundària, asseguren que l'atac és "l'expressió més tràgica d'una dinàmica que ha estat anant a més, un problema estructural que tenim en molts instituts i que fins ara no s'ha sabut ni ha volgut afrontar: el problema de la disciplina". "La immensa majoria d'agressions al professorat, verbals o físiques, solen quedar en la més absoluta impunitat o amb una petita sanció", denuncia aquest sindicat.